World Wellness Weekend

Het Wereld Wellness Weekend, dat zijn vijfde editie viert, is klaar om wellnesszoekers en -liefhebbers te verwelkomen op zijn speciale wereldwijde pro bono-evenement dat plaatsvindt op 18 en 19 september. Tijdens dat weekend zullen duizenden wellness-, sport-, toerisme- en horecaprofessionals hun deuren openen voor het publiek en gratis activiteiten, lessen en workshops van 60 minuten aanbieden met als doel mensen te verbinden via wellnessactiviteiten, waarbij de lokale veiligheidsmaatregelen worden gevolgd.

Sinds de lancering in 2017 is het programma actief in Europa, de VS, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. World Wellness Weekend wordt ondersteund door meer dan 60 federaties over de hele wereld, die de inspanningen voor groei ondersteunen. Met als doel ervaringen van topkwaliteit te leveren, zet het World Wellness Weekend zich in om gemeenschappen over de grenzen heen met elkaar te verbinden. Het evenement vindt elk najaar plaats net voor de september-equinox en toont de expertise en passie van wellness- en fitnessprofessionals met de steun en begeleiding van de lokale ambassadeurs, waardoor lokale gemeenschappen worden aangemoedigd om vaker actiever te zijn, met vrienden en familie.

Het World Wellness Weekend gaat door op 1900 locaties in 133 landen (982 steden). In Europa kunnen wellnessliefhebbers deelnemen aan het evenement in België, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Wat dit wereldwijde wellness-evenement uniek maakt, zijn de uitzonderlijke en intieme ervaringen die exclusief voor het evenement zijn ontwikkeld. Hoogtepunten in België dit jaar zijn onder andere:

Al Chi Moon, Malmedy: Op zaterdag 18 september organiseert Al Chi Moon een speciaal meditatiemoment “verwelkom de herfst met vertrouwen en creativiteit” klanken, kleuren, geuren om de energie van de herfst binnen te laten.

Bel Alibi, Gembloux, Wellness Participant: Presenteert een olfactieve & zintuiglijke ontdekkingstocht met biologische producten van Altéarah om te ontdekken welke kleur bij hun behoeften en emoties past, gevolgd door een sessie op een tapijt van amethisten, met Miwell verzorgingsmat (infrarood, gepulseerde golven en essentiële oliën onder het genot van een hoofdhuidmassage).

Perle d’Eau, Westerlo, Wellness Participant: GLOW TIME make-up workshop 18 september. SHOW YOUR GLOW. Alle make-up begint met een goede basis, blush en highlighter. In deze workshop vol persoonlijke tips en begeleiding, zullen Tamara en haar team u laten zien hoe u uw make-up als een PRO kunt aanbrengen.

Phyto Beauty, Nivelles: Heeft een prachtige ontdekkingsbehandeling gecreëerd die een Altearah kleurentest combineert met massages en een speciaal moment op een energetisch verwarmde mat met amethisten.

Spencer Handpan Academy, Ukkel, Wellness Participant: Organiseert op 19 september een handpanworkshop in een prachtig landgoed, midden in de natuur. Deelnemers zijn welkom voor een gratis meeslepende klankreis van 60 minuten door de wonderlijke klanken van de handpan, de didgeridoo, en Tibetaanse klankschalen.

The Skin Corner, Hasselt, Wellness Champion: Organiseert 2 evenementen. Op zaterdag 18 zal er een “Make-up like a Pro workshop” zijn met een professionele visagiste die de deelnemers alle tips en trucs zal tonen om de perfecte look te creëren met minerale make-up.

En op zondag 19 een “Skin & Shave3 workshop onder leiding van een Expert Barber. Tijdens dit evenement leren de deelnemers alle tips en trucs voor een gemakkelijke en extra gladde scheerbeurt – de voordelen van natscheren; scheertechnieken en bewegingen met Safety Razor en open mes; hoe je de perfecte scheercrème, aftershave en huidverzorging voor mannen krijgt.

Acht prachtige Sauna- en Wellnesscomplexen in Vlaanderen zal speciale evenementen organiseren om mensen hun unieke wellness-werelden te laten ontdekken:

Elsaisa, Dilsem-Stockem: Energetische Wellness die u verbindt met uw innerlijke natuur. Gelegen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Een unieke natuurlijke wellness-ervaring waar u oude tradities kunt ontdekken en kunt ontspannen in buitengewone sauna’s en baden.

Fitopia, Saunatopia, Edegem: Ontdek wat rust en ontspanning voor u kunnen doen. In hun wellnesscomplex kunnen bezoekers genieten van 5.000 m² aan faciliteiten. ‘s Ochtends wordt er een gratis yogales aangeboden en vanaf 14.00 uur zijn er aufgussessies voor bezoekers van de sauna.

Katara Belsele: Speciaal Promotie koop 1 dagpas krijg 1 gratis. Ontdek 10.000m² puur wellnessplezier waar u de wereld rondgaat om nieuwe energie op te doen. Laat uw voeten rusten in het Romeinse voetbad of sluit uw ogen in de oosterse ontspanningsruimte. Snuif de sfeer op in de Arabische, Japanse of Finse sauna of nestel u gewoon op een ligstoel bij het zwembad.

Thermae Boetfort, Melsbroek: Een wellnesscentrum met een uniek karakter dicht bij Brussel. Ontspan in de schaduw van het 400 jaar oude kasteel. Er zijn niet minder dan negen verschillende sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s, wellnessbaden en nog heel wat andere wellnessfaciliteiten.

Thermen Dilbeek, Dilbeek: Een prachtig wellnesscomplex met uitgebreide thermale faciliteiten waar u alles vindt wat u nodig heeft om te genieten van een dag zonder stress. Beleef een onvergetelijke dag van rust en ontspanning.

Thermen Londerzeel, Londerzeel: In het weekend kunnen saunabezoekers
genieten van gratis aufgussessies. Deze landelijke oase van rust en ontspanning staat garant voor een onvergetelijke dag wellness. De uitgebreide faciliteiten bieden voldoende afwisseling om een verwendag compleet te maken.

Thermen Mineraal, Rijmenam: Ongebreideld saunaplezier met een ruime keuze aan thermale faciliteiten, een beautycentrum en een hotel met luxueuze kamers. Deze oase van rust en groen nabij Mechelen is het ideale adres om uw stress te verdrijven in een van de talrijke baden met Finse saunatraditie.

Thermen R, Roeselare: Speciaal Promotie koop 1 dagpas krijg 1 gratis op zaterdag de 18e. Dompel u onder in een wereld van genot en innerlijke rust; waar de tijd even stilstaat om het lichaam te laten ontspannen en verjongen. Geniet van een verwennende en zuiverende ervaring in de sauna’s, stoombaden en zwembaden, ontspan daarna in de lounge of op het strand en op de ligweiden.