Zelf getest: Targus CityLite Backpack

Een geschikte rugzak vinden voor je laptop en daarnaast nog wat extra bergruimte hebben? Geen éénvoudige opdracht. Zeker als hij er ook nog leuk moet uitzien en comfortabel over je schouders moet hangen. Targus bracht onlangs een nieuwe laptop backpack op de markt, de CityLite. Blijkbaar beschikt de CityLite over enkele unieke features vooral gericht op veiligheid en wij wilden die met eigen ogen zien.

Pickpockets verleden tijd

Festivals, citytrips en korte zakenreizen lijken ideaal om gebruik te maken van de CityLite. Jammer genoeg gaan deze uitstappen soms gepaard met zakkenrollers en diefstallen. Targus vond een oplossing tegen het ongewild openen van de rugzak. Dankzij de bevestiging van de ritssluitingen aan de binnenzijde is het quasi onmogelijk om ongemerkt de CityLite te openen. Verder is de backpack vervaardigd uit anti-RFID materiaal. Met andere woorden: je bent immuun voor digitaal skimmen aangezien het materiaal de chip van je bankkaarten en kredietkaarten beschermd.

Veiligheidsmaatregelen

En er zijn nog veiligheidsmaatregelen. Zo kan de tas onmogelijk worden opengesneden met een mes, is hij waterdicht en hangt er een fluitje aan de schouderband. Ideaal om in noodsituaties te gebruiken. Ook aan de zichtbaarheid in het verkeer werd gedacht. Op de achterkant van de CityLite werden drie reflecterende strips bevestigd. Ideaal tijdens donkere dagen. We kunnen het nu dus ook beamen. De Targus CityLite Backpack staat garant voor een veilige trip.