Zen worden en ontspannen, hoe doe je dat?

Last van een winterdipje? Probeer dan even te ontspannen! Of het nu een kwartier, een uur of een hele dag is: me-time is cruciaal. Het helpt om te ontstressen, schept orde in je hoofd en geeft een energieboost tijdens de donkere maanden. De favoriete plek voor een me-moment is voor velen de haard. Maar liefst een op de drie Belgen komt daar het beste tot rust*. De gezellige warmte van een gas- of houthaard is erg aangenaam en rustgevend. Denk daar nog een goed boek en een lekker glas wijn bij en het plaatje is compleet. Kalfire, fabrikant van hoogwaardige gas- en houthaarden, legt uit waarom een haard een echte meerwaarde is en voor de perfecte winteravond zorgt.

Thuis offline

Voortdurende bereikbaarheid en een overdosis aan impulsen zorgen ervoor dat volledig ontspannen een serieuze uitdaging wordt. Het wordt steeds belangrijker om thuis offline te zijn en je hoofd even uit te schakelen. Met niets bezig zijn? Hoe doe je dat? Voor de haard! Het knetterende vuur, de aangename warmte en een goed boek zorgen voor intense ontspanning. Offline zijn, betekent echter niet noodzakelijk alleen zijn. Een op de vijf Belgen brengt een rustmoment voor de haard dan ook het liefste door met zijn of haar partner. Samen van het vlammenspel genieten, wat wil je nog meer?

Wat kijken we vanavond?

Hoewel een televisie in Belgische woonkamers nog steeds de hoofdrol speelt, brengt de haard hier steeds vaker verandering in. Een derde van de ondervraagden geeft namelijk aan een haard te verkiezen. Een televisie is ongezellig en past vaak niet in het interieur terwijl gas- of houthaarden gezelligheid voorstaan en volledig aangepast zijn aan de vormgeving van de ruimte. Met de haarden van Kalfire zijn er bovendien tal van mogelijkheden en geef je zelf je personal touch, zodat de gas- of houthaard volledig in jouw interieur past.

De laatste woontrends

Een mooi en uniek interieur wordt steeds belangrijker en haarden worden hier een belangrijk onderdeel van. Niet voor niets hebben 1 miljoen gezinnen een haard in huis.  Ruim 40% van de Belgen let bij de aankoop van een haard vooral op de functionaliteit, maar ook de heerlijke en gezellige warmte is voor de hen een belangrijk element bij de aankoop van een haard.

Gesloten houthaarden van Kalfire sluiten aan op de laatste interieurtrends en matchen perfect met moderne tv-meubels. De meest bekende uitvoering is de fronthaard, waarbij alleen aan de voorzijde van de haard glas zit. Andere uitvoeringen zijn de hoekhaard en de driezijdige haard, waarbij het vuur vanaf twee of drie verschillende zijden te beleven valt.

Maar de absolute trend op het gebied van haarden is de nieuwe houthaard van Kalfire, de W53/50R, een unieke uitvoering. Deze duurzame en driezijdige houthaard heeft een vooruitstrevend en geavanceerd design en zorgt voor een warme sfeer in huis. Het haardvuur is van alle kanten perfect zichtbaar, zodat je overal van een behaaglijk vlammenspel kunt genieten. Het is een robuuste en elegante, frameloze designhaard met tal van toepassingsmogelijkheden, waardoor de haard geschikt is voor verschillende types woningen.

Tijd voor zen

De haard is duidelijk de ideale ontspanner. Hij brengt sfeer, gezelligheid en zorgt ook nog eens voor de kers op de taart in elk interieur. Dus: zet al je technologische toestellen uit, zet de gas- of houthaard in gang en ontspan!