Zilversokken van SUPRGOODS zetten zweetvoeten buitenspel

Het Breendonkse textielbedrijf SUPRGOODS brengt zilversokken op de markt. De SUPRGOODS-sokken zijn gemaakt van bamboestof en verweven met flinterdunne zilverdraad, een primeur voor de Belgische markt. Dankzij die unieke combinatie krijgen bacteriën en schimmels – en dus stinkende zweetvoeten – geen kans. Bovendien is bamboevezel ook koeler in de zomer, wat het effect van de zilverdraad versterkt.

De zilverdraad is verweven in de voetzool van de sok, waar de voet het meeste zweet. Uit tests van het bedrijf blijkt dat 99,9% van de bacteriën gedood worden bij contact met het zilver, dat het zuurstofmetabolisme van enzymen uitschakelt. De zilverionen pakken ook de stoffen aan die voor de onaangename ammoniakgeur van zweet zorgen.

Langer je sokken dragen dankzij zilvergaren

De antibacteriële eigenschap zorgt er dus voor dat de sokken langer fris en gezond blijven, waardoor je ze minder vaak hoeft te wassen. Omdat het zilver ook schimmels geen kans geeft, gaat de stof – en dus de sokken – langer mee.

“Onze tests door derden hebben aangetoond dat zilverweefsel zelfs na 50 keer dragen en wassen niet slijt. Onze sokken behouden hun eigenschappen”, zegt oprichter Rudiger Mees.

Bamboe: frisser in de zomer, warmer in de winter

De sokken van SUPRGOODS zijn gemaakt van bamboevezel. “Die is niet alleen erg zacht”, legt Rudiger Mees uit, “bamboestof kleeft ook nooit aan de huid en is drie tot vier keer meer absorberend dan katoen. Zweet wordt efficiënt afgevoerd door de open vezelstructuur, waardoor je voet natuurlijk droger en comfortabeler blijft. Dat is ook optimaal voor mensen met huidaandoeningen.” Door die open structuur is bamboevezel koeler in de zomer én warmer in de winter, omdat er meer isolerende lucht tussen de vezels zit dan bij katoen.

Tot slot is er ook een ecologische component. De productie van bamboe is milieuvriendelijk: de bamboeplant groeit snel, heeft geen pesticides en kunstmest nodig en vraagt weinig water – een groot contrast met de katoenplant.

Volledig sokkengamma

SUPRGOODS heeft meteen een volledig gamma klaar met klassieke sokken, enkelsokken en sportsokken. Je kunt ze online kopen, en weldra zullen ze ook in de rekken liggen bij enkele retailers als private label. Het nieuwe bedrijf heeft de ambitie om in 2019 100.000 paar te verkopen.