Zo overkom je een winterprik

De feestdagen en de bijhorende winterprikken komen eraan. Hoog tijd dus om nog eens goed in de ideeën box te grabbelen hoe we de vrieskou te slim af kunnen zijn. Want wie kijkt ernaar uit om bij de eerste vriestemperaturen tijd te verspillen langs de weg, al wachtend op hulp? Q8 helpt je alvast graag op weg met enkele alternatieve truckjes:

1. Fleecedeken
Heb je geen fancy beschermhoes in huis om je voorruit mee af te schermen? Geen nood, kruip ‘s avonds wat dichter tegen je partner of huisdier aan en gebruik je vertrouwde fleecedeken om de autovoorruit af te dekken. Toch een hekel aan koude voeten en geen partner of huisdier in huis? Dan kan je nog altijd opteren voor een simpel stuk karton.

2. Aardappel
Kies in plaats van een traditionele ontdooispray voor een aardappel. Snij hem doormidden en wrijf het snijvlak zorgvuldig over al de autoruiten. Je zal merken dat je ramen 100% ijzelvrij blijven.

3. Vaseline
Vaseline, wie heeft zo’n potje uit grootmoeders tijd nu niet in huis? Wist je dat het ook een perfect middeltje is tegen dichtgevroren deursloten? Breng gewoon een klein beetje vaseline aan de binnenkant van alle sloten aan en klaar is kees.

4. Shampoo
Oh jawel shampoo! Het laat je auto niet alleen lekker ruiken, maar het zorgt er ook voor dat je ’s ochtends geen tijd verliest door aangedampte ramen. Een klein beetje aanbrengen op de binnenzijde (zie wel dat je geen te dikke laag smeert die je sowieso het doorkijken belemmert) en je zal zien dat het wonderen doet. Heerlijk toch, die 5 minuten langer in bed op een koude donkere weekochtend?

5. Babypoeder
Zo glad als de billetjes van een baby – of zo flexibel als de rubber van je deur? Dankzij babypoeder hoef je niet langer te worstelen met je autodeur na een forse vriesbui. Gewoon de rubberen omlijsting aan de binnenkant van de deur ermee insmeren en dichtgevroren deuren zijn verleden tijd.

Gelukkig kan je voor heel wat van deze basisbenodigdheden tot wel 24/7 terecht bij een Q8 station in jouw buurt. Bovendien kan je in de Delhaize Shop & Go’s ook jouw laatste boodschappen snel inslaan. Twee vliegen in één klap!

Mocht het koude weer je toch te pakken krijgen, dan kan je aan hetzelfde Q8 station ook terecht voor een lekkere warme kop koffie aan de Nespresso corner. Wens je er graag een  gebak, een koffiekoek of een vers belegd broodje bij? Dan kan je ook even langslopen bij Panos. Op deze manier wordt wachten op de pechverhelping toch net dat beetje aangenamer.