Zwembaden in de lift

De Belgische zwembadenproducent LPW Ceramic Pools zag een sterke toename in de verkoop van zwembaden in België in het voorbije jaar. Van januari tot mei 2016, werden er 126 zwembaden besteld. Vergeleken met dezelfde periode dit jaar –  januari tot mei 2017 – merkt LPW een toename van meer dan 30%, met bijna 200 bestelde zwembaden.  Dit jaar zoekt de Belg naar ontspanning, wellness en plezier in eigen tuin.

De cijfers bewijzen het: zwembaden zijn populair in 2017. “We merken dat er een toename is in de verkoop van privézwembaden ten opzichte van 2016. Vorig jaar werden er iets meer dan 250 baden geplaatst doorheen de hele periode. De trend zet zich voort: “we verkochten dit kwartaal al 200 baden”, bevestigt Guillaume de Troostembergh, Managing Director bij LPW. Als lid van de BSPA – Vereniging van Belgische Zwembadbouwers –  en het dagelijkse contact met collega-producenten, merkt LPW de toename ook bij andere fabrikanten.

Gunstige factoren voor de producent

De groei van de verkoop van zwembaden is te wijten aan verschillende factoren:

– Volgens LPW stimuleert de bijzondere lage rentevoet de investeringen in huis. Het Belgische bedrijf ziet een stijging van ongeveer 30% van het aantal klanten dat beroep doet op een lening om de aankoop van hun zwembad te financieren. “70% van onze klanten vindt het gunstiger om een zwembad te laten plaatsen dan om hun geld op een spaarboekje te laten staan”, verduidelijkt Guillaume de Troostembergh.
– De Belg geeft almaar vaker de voorkeur aan een staycation in eigen tuin, en daar hoort een zwembad bij!
– De monoblok-zwembaden kunnen in één week worden geplaatst, vaak een beslissende factor in het aankoopproces. Bij LPW is de tijd tussen het bestellen van een zwembad en de eerste daadwerkelijke plons afhankelijk van het gekozen model. De klant die bijvoorbeeld een zwembad van het Family-type in mei bestelt, kan in juli al zwemmen. Een ander model, zoals La Plage, kan in augustus worden geïnstalleerd bij een bestelling in mei.

Aan welke eisen moet een zwembad voldoen voor de Belg?

Bij LPW Ceramic Pools zijn de zwembaden die design met puur genot combineren zeer populair. De Belg zoekt een mooi afgewerkt zwembad met extra’s om te ontspannen en plezier te maken.

De modellen Family en La Plage zijn het meest gevraagd in 2017. Ze beschikken allebei over een onderwaterzitbank over de hele breedte van het bad.

Veiligheid aan het zwembad: een prioriteit!

Fun moet samengaan met veiligheid. Dat is dan ook het doorslaggevende argument om twijfelende klanten te overtuigen: alle zwembaden beschikken over automatische rolluiken die aan de strenge Franse NF P90-308-veiligheidsnormen voldoen. Bovendien zijn alle modellen voorzien van een veiligheidsrand om het risico op ongelukken sterk te verminderen, waardoor ook de allerkleinsten van de familie kunnen genieten van waterpret.