AIKON Master Grand Date Technicolour

De AIKON Master Grand Date Technicolour verenigt de bekende combinatie van knowhow van het merk uit de Jura en urban-style met oogverblindende, zonovergoten kleuren. Geïnspireerd door het iconische model van het merk uit de jaren ’90, de Calypso, is de AIKON enorm populair gebleken. De komst van deze nieuwste AIKON belooft het succesverhaal voort te zetten. Verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren, elk beperkt tot slechts 50 stuks, demonstreert Maurice Lacroix dat zelfs serieuze horloges soms van plezier houden!

Sinds 1992 staat de naam ‘Masterpiece’ symbool voor uitmuntendheid en is het de ultieme uitdrukking van het Maurice Lacroix gevoel. Alle horloges worden nauwgezet vervaardigd in de fabriek van het merk in Saignelégier, een stad gelegen in het weelderige groene landschap van de Zwitserse Jura. In overeenstemming met alle horloges van het merk zijn de Masterpiece-modellen rijk aan mechanische kwaliteit, bijzonder stijlvol en hebben ze een hoge waarde.

In dit geval is de uitmuntendheid van Masterpiece toegepast op de zeer succesvolle AIKON, het stadshorloge van het Zwitserse merk, geïnspireerd op het iconische model uit de jaren 90, de Calypso.

Nu, met de zomer om de hoek, herinterpreteert Maurice Lacroix de stealthy uitstraling van de AIKON Master Grand Date Black door het omarmen van zonovergoten levendige kleuren. Het resultaat, de AIKON Master Grand Date Technicolour, combineert serieuze horlogerie met het speelse gebruik van kleur.

Elke versie van de AIKON Master Grand Date Technicolour is uitgevoerd in een roestvrijstalen kast van 45 mm met zwart DLC en heeft een wijzerplaat die uit het midden is geplaatst en is verlevendigd met kruisende lijnen in een kriskraspatroon, de zogenaamde ‘Clous de Paris’. Een kleine secondewijzer bevindt zich onder de wijzerplaat. Elke wijzerplaat is verrijkt met sunray decoratie en heeft zwarte, gefacetteerde uur- en minutenwijzers, bedekt met een royale toepassing van Super-LumiNova, om de heersende tijd weer te geven. Een vleugje rood fleurt de punt van de kleine secondewijzer op, wat de leesbaarheid ten goede komt.