Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat ‘Anniversaire’ 5365

Op 26 juni 1801, of op “7 Messidor van het jaar IX”, om de toen geldende Franse Republikeinse kalender te gebruiken, verwierf Abraham-Louis Breguet in Parijs een octrooi voor zijn “horloge dat alle ongelijkheden compenseert die in het balanswiel en de spiraalveer kunnen worden aangetroffen”. Breguet gaf zijn uitvinding de naam “tourbillon”, in overeenstemming met de gewoonte toen om termen te gebruiken die verband hielden met astronomie.

Precies 220 jaar later brengt de manufactuur Breguet hulde aan de uitvinding van zijn stichter, die een nieuw universum van precisie, stabiliteit en elegantie opende in de haute horlogerie. Breguet’s eerbetoon komt in de vorm van de Breguet Classique Tourbillon Extra-Plat ‘Anniversaire’ 5365.

Dit uurwerk – met zijn gelimiteerde oplage van 35 stuks, hetzelfde aantal tourbillon horloges gemaakt door Abraham-Louis Breguet zelf- is een levendige hommage aan de tijdloze esthetiek en het visionaire genie van de meester-horlogemaker. Het ontwerp van Breguet voor dit nieuwe uurwerk is elegant en ingetogen, authentiek en volledig in overeenstemming met de normen van van de stichter.