Breguet Tradition Tourbillon 7047

Naar aanleiding van de verjaardag van de Tourbillon die Abraham-Louis Breguet uitvond, onthult het merk zijn nieuw model uit de Tradition collectie. Een uurwerk met blauwe toetsen dat één van de tot op vandaag meest fascinerende horlogecomplicaties belicht.

Het tourbillonmechanisme, met snek-ketting transmissie (à fusée-chaîne), vertoont nu enkele blauwe toetsen. Om een visuele harmonie te bereiken, ondergingen de onderdelen een aantal behandelingen: de tourbillonkooi en de wijzerplaat zijn bedekt met blauwe coatings, terwijl de schakels van de ketting thermisch blauw zijn gemaakt. Dit nieuwe model sluit aan bij de esthetische lijn van de vorig jaar in mei gelanceerde Tradition Quantième Rétrograde 7597, die op elegante wijze speelt met contrasten van blauw en antraciet.

De Tourbillon is ontstaan uit noodzaak en had als doel het gebrek aan precisie te verhelpen. Dat euvel was te wijten aan de verticale positie van 18e eeuwse zakhorloges in de jassen van eigenaars. Abraham-Louis Breguet nam deze uitdaging op en vroeg op 26 juni 1801 het octrooi aan voor de creatie van de eerste tourbillon. Omdat deze complicatie het kloppende hart van het horloge onthult, is en blijft zij één van de meest gewaardeerde bij liefhebbers van fijne horlogerie.

De nieuwe Tourbillon 7047 is resoluut eigentijds, maar toont tegelijkertijd de emblematische codes van het merk. Hij neemt de signaturen van het huis over, namelijk de “Clous de Paris”-guilloché op de gedecentreerde gouden wijzerplaat, de traditionele Romeinse cijfers en de “appelvormige” wijzers. Net als de horloges die aan de oorsprong liggen van dit model, is de wijzerplaat bevestigd met drie schroeven.