Breitling for Bentley

Om de lancering van de Bentley Continental Supersports te vieren heeft Breitling for Bentley een chronograaf in beperkte oplage gecreëerd met een titanium kast, een wijzerplaat in koolstof en een geconnecteerd uurwerk met functionaliteiten voor de rallysport. Een set prestaties die de technologische voortrekkersrol van het merk benadrukt.

Het spannende verhaal van Breitling for Bentley begon in 2003 met de lancering van de Continental GT, waarvoor Breitling het boordhorloge leverde. Sindsdien heeft Breitling for Bentley al een rijke collectie mechanische chronografen geproduceerd. Die collectie wordt nu uitgebreid met een uitzonderlijke chronograaf, ontworpen als eerbetoon aan de nieuwe, Continental Supersports, de snelste Continental ooit gebouwd, die een topsnelheid haalt van 336 km/u en van 0 tot 100 km/u optrekt in 3,5 seconden. Ook het design van de wagen werd hiervoor volledig herzien.

De Bentley Supersports B55, waarvan slechts 500 exemplaren gebouwd zullen worden voor de wereldwijde verkoop, onderscheidt zich bovenal door zijn sportieve allure, met een robuuste maar lichte kast uit titanium met een wijzerplaat in koolstofvezel – een geadoreerd materiaal in de autosport, dat gebruikt wordt in tal van onderdelen van de nieuwe Continental Supersports. De smart touch wordt nog versterkt met een dubbellagige armband in zwart rubber met rode binnenkant en randen.

Een uitzonderlijk koetswerk vraagt om een uitzonderlijke motor. Voor het eerst in de geschiedenis van Breitling for Bentley heeft Breitling een chronograaf gewijd aan de Britse autofabrikant uitgerust met een elektronisch uurwerk. En niet het eerste het beste: een nieuwe versie van het geconnecteerde ‘huiskaliber’ B55 verrijkt met functionaliteiten ontworpen voor de autosport. Naast de chronograaf met flybackfunctie, de meting van de rondetijden en de elektronische snelheidsmeter biedt het kaliber B55 ‘Racing’ nog drie exclusieve chronograaftypes. Met de functie ‘chrono rally’ kunnen tot 30 etappes opgeslagen worden, met vertrekdatum van de rally, vertrekuur en duur van elke etappe, tussentijden voor elke etappe én de mogelijkheid om eventuele straftijden toe te voegen. Met de functie ‘chrono race’, ontworpen voor racecircuits, kan de gebruiker de tussentijden voor elke ronde opslaan en de gemiddelde snelheid per ronde berekenen. De functie ‘regularity rally’ (nuttig voor proefritten waarin een gegeven afstand in een gegeven tijd afgelegd moet worden) biedt de mogelijkheid om de doeltijden of de tussentijden van een totale tijdsduur op voorhand vast te leggen en dan met een eenvoudige druk op de knop te controleren of ze gehaald werden.

De Bentley Supersports B55 is volledig autonoom en is van a tot z ontworpen als chronograaf. De connectiviteit met een smartphone wordt enkel gebruikt om de functionaliteit te vergroten en om gegevens op te slaan of over te zetten.

De app voor de smartphone werd specifiek voor dit horloge ontwikkeld in Zwitserland. De twee ultraleesbare lcd-schermen (liquid crystal display) beschikken over een backlighting die geactiveerd wordt door een eenvoudige druk op de kroon of door de pols te draaien, een nuttige eigenschap in het heetst van de actie.

De Bentley Supersports B55 is een mooi eerbetoon aan de sportiefste van de Continental GT’s en een toonbeeld van innovatie getekend Breitling, die met een SuperQuartzTM uurwerk dat officieel door de COSC gecertificeerd werd als chronometer opnieuw de grenzen van functionaliteit, precisie en prestaties verlegt. De avant-garde van de geconnecteerde chronograaf.

Uurwerk: Breitling manufactuurkaliber B55, officieel door de COSC gecertificeerde chronometer, thermogecompenseerde SuperQuartzTM, analoge en digitale weergave, LCD 12 u./ 24 u. met backlight. Chronograaf tot op 1/100 seconde, universele tijd UTC “chrono rally”, “regularity rally”, “chrono race”, meting van de rondetijden, elektronische snelheidsmeter, timer, tweede tijdzone, dagelijks wekkeralarm, eeuwigdurende kalender met weergave van de week, indicator batterijpeil. Kast: staal, beperkte serie van 500 exemplaren. Waterdicht tot 100 m. Saffierglas, dubbelzijdig ontspiegeld. Diameter: 46 mm. Wijzerplaat: Carbon. Armband: TwinPro.