Breitling Navitimer Cosmonaute

Op het 60-jarig jubileum van de reis aan boord van het Aurora 7-ruimteschip wordt het legendarische horloge opnieuw gelanceerd in een nieuwe release die een eerbetoon is aan de historische missie. Voor deze gelegenheid zorgde Breitling ervoor dat de originele Cosmonaute voor het eerst sinds 1962 werd tentoongesteld – en vertelde het geweldige verhaal van het horloge.

Het horloge was een persoonlijk verzoek van Carpenter en was een variatie op het iconische pilotenhorloge dat hij droeg tijdens zijn carrière in de luchtvaart, met een 24 uurs-wijzerplaat om in de ruimte onderscheid te kunnen maken tussen dag en nacht.

Vandaag, op het 60-jarig jubileum van die missie, heeft Breitling niet alleen de originele Navitimer Cosmonaute van Carpenter gepresenteerd, maar ook een modern eerbetoon aan dit horloge. Deze speciale uitgave is beperkt tot 362 exemplaren die een eerbetoon zijn aan het aantal banen rond de aarde van het ruimteschip en het jaar waarin de missie geschiedenis schreef en zo een cruciale stap zette in de bemande ruimtevaart.