Breitling Premier Heritage

Breitling grijpt voor de nieuwe collectie Premier Heritage terug naar de creatieve insteek van zijn oprichters, om de moderne, veeleisende man met smaak aan te spreken. Met deze tijdmeters laat het merk zich van zijn meest elegante en verfijnde kant zien.

“Dit ontwerp, geïnspireerd op ons erfgoed, maar met een eigentijdse inslag, kreeg enkele van de innovaties meer waarmee Breitling beroemd is geworden en brengt de erfenis van Breitling, uitvinder van de moderne chronograaf, terug tot leven. En dat mag je gerust letterlijk opvatten,” vertelt Georges Kern over de nieuwe eigentijdse en stijlvolle Breitling-collectie.

De collectie Premier Heritage brengt een eerbetoon aan de Squad van de oprichters van Breitling: drie generaties mannen die Breitling maakten tot wat het merk vandaag is. Léon Breitling richtte het bedrijf op in 1884; wat later vroeg hij een octrooi aan voor een eenvoudige aftelfunctie/tachymeter die elke snelheid tussen 15 en 150 km/u kon meten, een uitvinding waarmee het zakhorloge Vitesse uit 1906 werd uitgerust.

Bij de jongste generatie van de Premier – de collectie Breitling Premier Heritage – komt tijdloze elegantie weer op de eerste plaats. De collectie bestaat uit zes horloges in drie verschillende lijnen: Chronograph, Duograph en Datora.