Breitling Super AVI

Super AVI, de nieuwste reeks horloges van Breitling, wil de luchtvaartgeschiedenis herdenken. De ontwerpen zijn gebaseerd op het originele pilotenhorloge 1953 “Co-Pilot” Ref. 765 AVI en vier legendarische vliegtuigen: de Noord-Amerikaanse Aviation P-51 Mustang, de Vought F4U Corsair, de Curtiss P-40 Warhawk en de De Havilland Mosquito.

“Deze collectie belichaamt dat gevoel van heimwee naar de vroege dagen van de luchtvaart toen piloten op hun horloges vertrouwden als boordinstrumenten,” zegt Georges Kern, CEO van Breitling. “Maar je hoeft geen piloot of liefhebber van oude vliegtuigen te zijn om appreciatie te voelen voor het uitzonderlijke vakmanschap en het robuuste design.”

In de jaren ’30 vestigde het Huit Aviation Department van Breitling zijn reputatie door precisie- boordklokken uit te vinden voor de toen ontluikende luchtvaartsector. Twee decennia later, in 1953, liet Breitling de wereld kennismaken met nog een nieuw boordinstrument, deze keer in een draagbare versie. Het Ref. 765 AVI pilotenhorloge was een direct succes en de eerste in z’n soort die vele andere heeft geïnspireerd. Het was geliefd bij piloten en stond al gauw bekend als de “Co-Pilot”. In 2020 heeft Breitling ook de AVI Ref. 765 1953 Re-Edition gelanceerd, een zorgvuldig onderzochte en vervaardigde nieuwe editie die een eerbetoon is aan deze klassieke reeks chronografen.

Dat baanbrekende horloge vormt de inspiratiebron voor de Super AVI van vandaag, de eerste reeks in de Classic AVI-collectie van Breitling. De lancering ervan markeert bijna een eeuw aan pilotenhorloges van een merk dat heeft deelgenomen aan enkele van de mooiste momenten uit de sector. Van moedige eerste starts tot de geboorte van commercieel reizigerstransport – Breitlings verhaal is onlosmakelijk verbonden met dat van de luchtvaart.