Breitling SuperOcean

Breitling heeft een nieuwe versie van zijn sportieve watersporthorloge gelanceerd. De nieuwe collectie gaat terug naar de eenvoudige esthetiek van de originele SuperOcean Slow Motion uit de jaren ’60 en ’70, terwijl nieuwe functies en felle kleuren zijn toegevoegd.

Vandaag lanceert Breitling een nieuwe Superocean die terugkeert naar de vereenvoudigde horloge- filosofie van de Slow Motion. En alhoewel de collectie herzien is om te voldoen aan de eisen van moderne dragers (de secondewijzer was natuurlijk een must), zullen oplettende personen diverse ontwerpverwijzingen naar het origineel herkennen.

Bij het creëren van deze eerste SuperOcean hebben de ontwerpers van Breitling alle overbodige functies weggelaten die de levensreddende behoeften van duikers onder water niet ondersteunden. Een wijzerplaatring met hoog contrast werd geïntroduceerd voor de cruciale minutenschaal.

De subtiele indexen werden vervangen door grote, lichtgevende streepcijfers voor eenvoudige leesbaarheid. De grootste stap van allemaal was dat Breitling de secondewijzer liet vervallen, aangezien duikers deze niet echt nodig hebben. In plaats daarvan kwam er een revolutionaire minutenchronograaf die de “Slow Motion” werd genoemd, omdat het een uur duurde om de wijzerplaat rond te gaan.