Breitling Top Time Deus

Breitling kondigt zijn samenwerking aan met het Australische lifestyle merk Deus Ex Machina, dat de inspiratiebron is voor de Breitling Top Time Deus, een robuust model met retrolook voor mannen en vrouwen op zoek naar avontuur in hun dagelijkse leven.

De chronograaf Top Time Deus is ontworpen in samenspraak met Deus Ex Machina, met een knipoog naar het oorspronkelijke Breitling-model uit de jaren 1960 en als eerbetoon aan de nomadische levensstijl. De opdracht bij het ontwerp van de eerste Top Time was duidelijk: tegemoet komen aan de noden van “jonge dynamische actievelingen” met een reeks “ultramoderne chronografen”. De retro-inslag geeft de huidige editie een tijdloze uitstraling. Het gaat er niet om de tijd te chronometreren, maar hem te verruimen wanneer de lokroep van het avontuur klinkt.

Met dit nieuwe partnership wordt Breitling ook de nieuwe officiële tijdwaarnemer van de Deus Swank Rally, de beroemde enduro voor vintage motorfietsen die overal ter wereld plaatsvindt, onder meer in Italië, Frankrijk, Australië en op Bali. Maar de Top Time Deus Limited Edition is niet alleen bestemd voor bikers, licht Georges Kern, CEO van Breitling, toe: “Bikers, skateboarders, surfers, digitale nomaden…Het is een horloge voor dynamische karakters die houden van actie en stijl en die naar een doel toeleven. Onze multifunctionele Top Time Deus staat in het teken van de vrijheid om de wereld op je eigen manier en in je eigen tempo te verkennen.”

Het nieuwe trio van de Deus Squad van Breitling bestaat uit de Hawaiiaanse profsurfster Sierra Lerback, de Franse ingenieur en motorbouwer Jeremy Tagand en Forrest Minchinton, gepassioneerd surfer en motorrijder uit Californië. Alle drie zijn ze al jaren nauw verbonden met Deus Ex Machina; ze behoren tot het DNA van het robuuste, gedurfde merk. Breitling is maar wat blij ze aan boord te hebben voor de lancering van een tijdmeter die hun ongebonden levenshouding uitstraalt.

Er komen slechts 1500 exemplaren op de markt beschikbaar op www.breitling.com.