Carl Edmond ontwerpt voor de nieuwe generatie

Een nieuw horlogemerk is geboren. Van Zweedse afkomst, met een Zwitsers DNA.  Een merk voor modebewuste ondernemers die tijd als hun grootste goed zien. Carl Edmond verenigt twee werelden: Zwitserse verfijning en Zweedse traditie, kleuren en minimalisme, een design van heuse wereldklasse, toegankelijk voor iedereen. De eerste collectie ligt vanaf 22 september in de winkel.

Hollywoodster en bekende Zweedse acteur Joel Kinnaman ging als ambassadeur in zee met het Zweedse merk, en hij is helemaal weg van de samenwerking met Carl Edmond.

– Wat me aantrok was het klassieke design naast het lef van het merk. De boodschap van Carl Edmond is “Durf. Blijf jezelf.” Zo ga ik ook door het leven en het is een grote eer om het merk te mogen vertegenwoordigen, zegt Joel Kinnaman, die vanaf het begin deel uitmaakt van het merk.

– Bij Carl Edmond draait alles om trouw te blijven aan wie je bent en je eigen leven te leiden. Een horloge mag niet bepalen wie je bent, het moet net omgekeerd zijn, vindt Carl Edmond’s stichter Ali Nouri.

Het unieke design van Carl Edmond kwam tot stand in samenwerking met één van de grootste namen uit de industrie: Zwitsers horlogedesigner Eric Giroud en zijn protegé Adrian Glessing. Het horloge van Carl Edmond combineert minimalisme en meteen herkenbare eigenzinnige trekken met een boeiende mix van pastelkleuren, die hun inspiratie vonden in Zweden en herinneren aan Zweedse meubels uit de jaren 60 en 70. De lederen banden zijn gemaakt van het vermaarde Zweeds Tärnsjöleer, dat reeds 140 jaar lang wordt vervaardigd in een van de weinige looierijen ter wereld waar milieuvriendelijke plantaardige looitradities nog steeds in ere worden gehouden.

De horloges zijn uitgerust met een Zwitserse kwartsbeweging en saffierkristal, omhuld door Scandinavisch design, met een verzinkte wijzer die beschikbaar is in verschillende kleuren zoals wit, zwart, staalgrijs, camel, marineblauw en donkercyaan.

Als een klassiek horloge voor elke gelegenheid is de Carl Edmond beschikbaar in twee uitvoeringen: Ryolit – rond, elegant en klassiek en Granit – vierkant en gedurfd.

Carl Edmond zal wereldwijd verkrijgbaar zijn en wordt eerst gelanceerd in Stockholm, Parijs, Brussel, Luxemburg, Amsterdam, Milaan, Tokio, Sydney en Boekarest. Webshop: carledmond.com.

Kleuren: wit, zwart, staalgrijs, camel, marineblauw, donkercyaan

Modellen: Ryolit of Granit

Prijs: 239-259 euro