Chopard Alpine Eagle ‘Pine Green’

Het Zwitserse horlogehuis Chopard heeft de iconische Alpine Eagle collectie uitgebreid met twee nieuwe modellen met een stijlvolle wijzerplaat in een originele ‘Pine Green’ kleur. Het luxe sporthorloge met geïntegreerde band heeft een elegante kast van 41 mm en is vervaardigd van duurzaam, ultrabestendig staal (Lucent Steel A223) of ethisch verantwoord roségoud.

De markante wijzerplaat van de Alpine Eagle is geïnspireerd op de iris van een arendsoog. De nieuwe groene kleur weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van de Alpen. Het horloge is voorzien van een geavanceerd, chronometer gecertificeerd uurwerk met datum, stop-seconds functie en een gangreserve van 60 uur. Chopard heeft het automatisch 01.01-C kaliber volledig in eigen manufactuur ontwikkeld. Het horloge is waterdicht tot 100 meter.

Voor het onafhankelijke familiebedrijf Chopard is duurzaamheid een essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Ook zet Chopard zich in voor de bescherming van het milieu en de biodiversiteit in de Alpen. Een gedeelte van de verkoop van de twee horloges wordt gedoneerd aan de Alpine Eagle Foundation, voor de herintroductie van de zeearend rond het Meer van Genève. De stichting is mede opgericht door Co-President Karl-Friedrich Scheufele.