Classique Double Tourbillon Quai de l’Horloge

In dit nieuwe model gaan mechanische virtuositeit en esthetisch meesterschap hand in hand: het uurwerk is zichtbaar en onthult zo twee tourbillons, die de hele plaat aandrijven dankzij een centraal differentieel. Elk onderdeel wordt met de hand afgewerkt en op de bodem staat een gravure van het ‘Maison du Quai’, het Parijse gebouw waarin Abraham-Louis Breguet zijn hele oeuvre heeft uitgewerkt.

Het nieuwe model Classique Double Tourbillon Quai de l’Horloge herbergt een monumentaal uurwerk ter grootte van een horloge. De Manufactuur is erin geslaagd om een complex en harmonieus universum te creëren in een zeer beperkte ruimte, waarin het lijkt alsof de wetten van de fysica met de voeten worden getreden.

Het unieke karakter van dit stuk komt vooral tot uiting op de rug. Het mechanische vernuft dat leidde tot de creatie van dit uurwerk moet het hier afleggen tegen een tijdloze poëtische kracht: de ambachtslui van het huis graveerden met de hand tot in de kleinste details de gevel van het gebouw waar A.-L. Breguet sinds 1775 huist, aan de Quai de l’Horloge 39 in Parijs. Dit meesterwerk in goud is zo minutieus uitgevoerd dat door de ramen de raderwerken van het kaliber te zien zijn. Hier wordt een brug geslagen tussen twee werelden van uitmuntendheid.