Duckworth Prestex Belmont

Na het succes van zijn inaugurele Verimatic en Chronograph 42, op de voet gevolgd door de Bolton, kondigt Duckworth Prestex nu zijn vierde geheel nieuwe familie horloge aan: de Belmont. Het nieuwe horloge is het allereerste duikhorloge van Duckworth Prestex, gebouwd met hetzelfde vakmanschap, dezelfde geschiedenis en aandacht voor detail die kenmerkend zijn voor alle modellen die eraan zijn voorafgegaan.

Bolton, de geboorteplaats van Duckworth Prestex, is het epicentrum van de Britse uurwerken, want hier werd ’s werelds eerste volautomatische uurwerk uitgevonden. Het was ook waar het horlogemerk Prestex voor het eerst werd opgericht in de jaren 1920, nu twee jaar geleden herrezen door de kleinzoon van de oprichter, Neil Duckworth, als Duckworth Prestex.

Na de originele ontwerpen uit de jaren 1920 nieuw leven in te blazen als sporthorloge, chronograaf en dresswatch, richt Duckworth Prestex zich nu op het duikgenre. En net als alle horloges in het Duckworth Prestex-assortiment, zit er een duidelijk verhaal achter.

“Toen ik opgroeide in het noordwesten van Bolton, op slechts vijf kilometer van waar ik vroeger woonde, was er een bekende zeil- en watersportclub, omgeven door een prachtig landschap, naast Winter Hill”, zegt Neil Duckworth. “Dit was de Belmont Sailing club, naast het gelijknamige dorp. Dus toen we besloten om een ​​duikhorloge te maken – een project dat al lang in de maak was – was de ‘Belmont’ een voor de hand liggende keuze als eerbetoon aan die gelukkige dagen, en ook als een zinvolle manier om het duikhorloge te koppelen aan onze fantastische thuisstad.”

De Belmont heeft de uitgesproken ontwerptaal die kenmerkend is voor alle Duckworth Prestex-horloges, met de unieke cijfers en treinsporen die voor het eerst werden gezien in de jaren 1920, evenals een contrasterende secondewijzer en gekleurde wijzerplaten. De kussenhoes, een ander kenmerk van Duckworth Prestex-horloges, was een veelvoorkomend kenmerk van de vroegste duikhorloges – ontworpen om druk te weerstaan ​​– dus het eindresultaat is een echt holistische vorm die moderne duikhorlogetechnologie combineert met traditionele stijlkenmerken die onmiskenbaar zijn Duckworth Prestex.

Als aanvulling op de elegante vorm is er een reeks van drie kenmerkende fumé-wijzerplaten, die opnieuw de geschiedenis van duikhorloges weerspiegelen. De 42 mm Belmont is verkrijgbaar in blauw, groen en oranje: drie tinten die niet alleen synoniem zijn met duikhorloges, maar ook met de allereerste familie horloges gemaakt door Duckworth Prestex.

Naast de traditionele kleuren, biedt de Belmont authentieke duikhorloge-referenties, met een waterdichtheid tot 300 meter (of 990 voet): dicht bij de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen. Compleet met een hoogwaardige roestvrijstalen quick-release armband, is de knappe Belmont in staat om te voldoen aan alle eisen die eraan worden gesteld, zowel boven als onder water. Het horloge wordt aangedreven door een uiterst betrouwbaar Japans automatisch Miyota-uurwerk, klaar om een ​​leven lang dienst te leveren.