Foodpairing paaseitjes voor Zacapa Rum

Zacapa®, de premium Guatemalteekse rum, is gekend om zijn complexe, rijke en intense smaak. Na de succesvolle samenwerking vorig jaar, slaan Zacapa en Dominique Persoone de handen opnieuw in elkaar voor een unieke samenwerking. De keizer van de Belgische chocolade ontwikkelt chocolade paaseitjes die perfect gepaard gaan met Zacapa® Rum.

Shock-o-latier Dominique Persoone is de oprichter van The Chocolate Line en creëert pralines voor onder andere The Jane en het Hof van Cleve. Als grote fan van Zacapa® Rum, ontwikkelde hij vorig jaar exclusieve foodpairing pralines met de smaak van de premium rum.

Deze keer creëert hij, in samenwerking met Zacapa® Rum, luxueuze paaseitjes die perfect gepaard gaan met de smaaktonen van de Guatemalteekse rum. De paaseietjes zijn omhuld in een jasje van bean-to-bar chocolade, waarbij de cacaobonen uit Guatemala eerst geroosterd worden. De chocolade heeft een cacaopercentage van 72% en bevat een lichtbittere toets. Naast deze bitterheid zorgt de vulling voor exotische, frisse en zure smaken.

“De verfijnde aroma’s van een glas Zacapa® Rum brengen me onmiddellijk terug naar de prachtige jungle van Guatemala, waar het tropisch fruit langzaam gegaard wordt door de warmte van de zonnestralen. Altijd spannend om het perfecte evenwicht te vinden tussen de fantastische zuren van de homemade bean-to-bar originechocolade uit Guatemala en het verfijnd aroma van Zacapa® Rum. Life is too short, enjoy the good things in life.” vertelt Dominique Persoone