Frédérique Constant Classics

De Classics collectie, een subtiele combinatie van traditie en elegantie, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de pijlers van Frédérique Constant.

In 2022 grijpt het merk terug op het uiterlijk van de beginjaren van een van zijn belangrijkste lijnen, de Classics Automatic, met maar liefst vijf nieuwe, zelfopwindende modellen: drie Index-versies en twee Heart Beat-variaties. De beroemde opening op de wijzerplaat toont het balanswiel, wat een kenmerk van het huis is geworden. Deze vijf horloges hebben een kast van 40 mm en een delicateguilloché-decoratie gecombineerd met Romeinse cijfers, kenmerken van een klassieke en tijdloze uitstraling.

Als we de horlogerie zouden kunnen vergelijken met het menselijk lichaam, dan is de wijzerplaat het gezicht van het horloge. Doordat de technische snufjes tegenwoordig steeds gecompliceerder zijn, vergeten we soms dat de identiteit van een horloge niet alleen wordt bepaald door het aantal juwelen of de loop van de hoofdveer, maar ook door de wijzerplaat. Want de wijzerplaat toont de kenmerken van een huis en wordt in een oogopslag herkent.