Jack Daniel’s Tennessee Fire

Zo’n zeven jaar geleden lanceerde Jack Daniel’s met Jack Daniel’s Tennessee Honey zijn eerste gearomatiseerde variant. Inmiddels is deze strogele nectar niet meer weg te denken uit bars en winkelrekken. Voor de jongste telg binnen de Jack Daniel’s familie zijn de verwachtingen minstens even hoog gespannen. Jack Daniel’s Tennessee Fire wordt geproduceerd door het mengen van Jack Daniel’s Old No. 7 met een pittige kaneellikeur. Een methode die Mister Jack zeker gewaardeerd zou hebben. Net als de spirit zelf overigens.

De basis van elke Jack Daniel’s referentie wordt uiteraard gevormd door Old No. 7. Zo ook van deze Tennessee Fire. Voor de nieuwste expressie wordt aan de authentieke Jack Daniel’s een vurige likeur toegevoegd van kaneel, pittige allspice en nootmuskaat. Het resultaat is een evenwichtige spirit met een zacht pikante toets en een fluwelen afdronk. Het kaneel dat werd gebruikt voor Jack Daniel’s Tennessee Fire is afkomstig uit Sri Lanka. Dit is het meest gesofisticeerde kaneel ter wereld en geeft geen bittere of te pikante smaak, maar een elegant kruidig aroma. Voeg daarbij de originele Jack Daniel’s whiskey met zijn geschroeid hout, een vleugje geroosterde noten en een zweem van vanillezaadjes en je verkrijgt een heerlijke, complexe Jack. Jack Daniel’s Tennessee Fire heeft een uniek en opwindend; ja zelfs bijna hitsig karakter: zacht als Jack, maar dan met een stevige kruidenkick!

Tennessee Fire wordt best ijskoud geserveerd als shot. Je kan hiervoor ofwel de shotglazen, dan wel de fles zelf in de vriezer bewaren.

Jack Daniel’s Tennessee Fire bevat 35% ALC./VOL. en is beschikbaar bij Delhaize en gespecialiseerde drankenhandelaars.

Aanbevolen verkoopprijs: 28,50 euro