Kiss My Belgian Vermouth – Limited Edition by Xavier Segers

Kiss My, het Belgisch vermout label opgericht door twee broers en gemaakt op basis van een familierecept, brengt dit najaar een exclusieve “Generation Edition” op de markt waarbij het onmiskenbare belang van familie centraal staat. Van deze limited edition worden er exact 228 exemplaren gebotteld, de som van de leeftijden van de oprichters en hun grootouders. De unieke fles krijgt een bijzonder jasje aangemeten, ontworpen door de Belgische designer Xavier Segers.

Kiss My werd twee en een half jaar geleden opgericht door de West-Vlaamse broers Niels (23) en Wouter (34) Vandekerkhove. Ondertussen kent het label drie smaken: Kiss My Nuts, Kiss My Blackberries en Kiss My Rhubarb. Het verhaal van Kiss My is opmerkelijk authentiek en lokaal: de twee broers produceren een vermout op basis van het recept van hun grootouders. Zij brouwden vroeger een eigen vermout van de noten van de notelaar in hun achtertuin. Vandaag gebruiken Niels en Wouter nog altijd die noten, en wegens groot succes, ook die van de notelaar van de buren. Voor de Kiss My Blackberries en Kiss My Rhubarb doen ze beroep op lokale boeren en oogsten ze zelf nog verschillende vruchten mee.

Familie centraal tijdens de feestdagen

“We hebben enorm veel te danken aan onze familie. Zonder hen was er natuurlijk geen recept, maar van bij de start hebben ze ons ook door dik en dun gesteund. Om hen te bedanken voor het vertrouwen, brengen we de Generation Edition op de markt. Die symboliseert als het ware de goedkeuring en de zegen die we van onze grootouders hebben gekregen om Kiss My verder uit te bouwen,” klinkt het bij de broers Niels en Wouter Vandekerkhove trots.

De Kiss My Generation Edition is een limited edition van de Kiss My Nuts barrel aged. Er zullen slechts 228 exemplaren gebotteld worden. Dit is de som van de leeftijden van de broers en hun grootouders en zet dus het erfgoed van het merk in de kijker.

“Deze Kiss My Nuts barrel aged heeft zes maanden gerijpt op cognac vaten. Hierdoor heeft de vermout een extra diepe en elegante smaak. Het is een heel complexe drank en komt het beste tot zijn recht als je hem puur als aperitief of degustief drinkt. Je kan er je gasten ook mee verrassen tijdens een dessert kaasplank. Ideaal voor de gezellige dagen die eraan komen,” lichten de broers Vandekerkhove toe.

Exclusief jasje door Xavier Segers

Een exclusieve fles verdient uiteraard een bijzonder jasje. Daarvoor ging Kiss My in zee met de Belgische designer Xavier Segers, bekend als The Last Dodo. Sinds een aantal jaar woont hij in Londen, maar zijn ontwerpen vind je overal in België terug. Onder andere de grafische tekeningen in hotspots als L’épicerie du cirque (Antwerpen), Bar Palmier (Antwerpen) en The Dirty Rabbit (Antwerpen) zijn van zijn hand.

“Voor het ontwerp van de fles heb ik me laten inspireren door het verhaal achter het merk. Elk belangrijk element geef ik weer met een kleine, speelse tekening. Zo staat de sleutel voor het geheime recept en de bladeren voor de afkomst van het hoofdingrediënt. De zwarte fles straalt met zijn bedrukking in goudfolie vooral luxe en feestelijkheid uit. Wie met de feestdagen zo’n fles cadeau krijgt, treedt als het ware toe tot het gekoesterde familie-imperium van de Vandekerkhoves. ” – Xavier Segers

Kiss My Discovery Box voor de nieuwsgierigen

Wie niet op tijd is om deze zeer exclusieve fles te bemachtigen, kan zijn of haar loved ones ook verrassen met een Kiss My Discovery Box, die de drie smaken (Kiss My Nuts, Blackberries en Rhubarb), een Kiss My-glas en een receptenbundel samenbrengt in een stijlvolle zwarte doos. Ideaal dus als geschenk, of gewoon om jezelf te verwennen en kennis te maken met een op en top Belgisch product.