Lederwaren onderhouden

Sinds 1898 creëert, ontwerpt en produceert Le Tanneur leren tassen en accessoires. Stijlvolle en essentiële items die de tand des tijds kunnen doorstaan, zonder een kreukje op te lopen. La Maison besteedt bijzondere aandacht aan mooie materialen en afwerkingen.

Leer is een duurzaam materiaal dat niettemin gevoelig is voor licht, herhaalde wrijving en slechte weersomstandigheden. Items van leer veranderen van nature van vorm en uiterlijk, afhankelijk van hun gebruik.

Hoe onderhoudt u uw lederwaren ?

Het is belangrijk om lederwaren regelmatig te onderhouden, namelijk eenmaal per jaar aan het begin van de winter. Dit kan door drie stappen te volgen met behulp van onze onderhoudsset:

Reinigen en ontdoen van stof : met een zachte, schone en droge borstel om onzuiverheden te verwijderen. Breng vervolgens de reinigingsgel van Le Tanneur aan. Begin eerst op een onopvallende plek en maak draaiende bewegingen. Haal het teveel aan gel weg met een doek en laat vervolgens 15 minuten drogen.

Verzorgen : als het materiaal eenmaal droog is, breng dan de onderhoudsmelk van Le Tanneur aan. Deze is rijk aan bijenwas en natuurlijke ingrediënten: essentiële nutriënten die bijdragen aan de schoonheid van het leer. Breng op dezelfde manier aan als de reinigingsgel door het gelijkmatig uit te smeren en het overschot weg te halen met een doek.

Beschermen : breng een beschermende laag spray van Le Tanneur aan om het leer waterdicht te maken en te beschermen tegen dagelijkse wrijving. Houd de spray zo’n 15 cm verwijderd van het item en breng gelijkmatig aan en laat vervolgens drogen.