Louis Vuitton Tambour Carpe Diem

Door de combinatie van een exclusief High Watchmaking-kaliber met een ontwerp geïnspireerd op het “Vanitas”-thema, zorgt Louis Vuitton voor een subliem spektakel met de gloednieuwe Tambour Carpe Diem. Het meesterlijk ontwerp is het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van jacquemarthorloges.

Louis Vuitton geeft de Jacquemarthorloges nog meer betekenis door het raamwerk van de Tambour Carpe Diem op te bouwen rond twee grote assen, waarbij de tijd zonder wijzers wordt aangeduid. Door de reptielvormige drukknop in te drukken komt de miniatuurafbeelding van de wijzerplaat tot leven op de pols en geven de hoofdrolspelers centraal in het verhaal van de Carpe Diem, de slang en de schedel, de tijd aan.

Dit LV 525-kaliber is volledig ontwikkeld en geassembleerd in La Fabrique du Temps, het horloge-atelier van Louis Vuitton. Het kaliber in de vorm van een schedel is zichtbaar op de achterkant van het horloge, als verwijzing naar de wijzerplaat.

Louis Vuitton koos voor een samenwerking met de beste Zwitserse experten en vertrouwde de afwerking van het modern ontwerp toe aan Anita Porchet voor het emailleren en Dick Steenman voor het graveren.

Na maar liefst twee jaar van het ontwikkelen en het op punt stellen van het design van Tambour Carpe Diem, maakt het uniek horloge nu deel uit van de collectie van het Huis.