Louis Vuitton Watches

Louis Vuitton bracht een aantal nieuwigheden op gebied van horloges op de markt. Zo is er de Tambour World Time Runway, met het nieuwe in-house kaliber LV107 – tot stand gebracht in Louis Vuitton’s eigenste Fabrique du Temps, die twee centrale uren- en minutenwijzers introduceert (i.p.v. draaiende schijven), om optimaal de universele tijd te lezen. De diepte van de wijzerplaat wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van schijven van saffier, die de initialen van elk van de 24 steden boven de uren projecteren.

De naam van het Escale Spin Time Meteorite horloge roept de draaiende bewegingen op van de kubussen die de uren weergeven. Voor een resoluut moderne aflezing van de tijd. Het model is nu verkrijgbaar in zwart titanium en 18-karaat roze goud, met een wijzerplaat gesneden uit de Gibeon-meteoriet, gevallen in Namibië. Een uniek materiaal, nooit eerder gebruikt door Louis Vuitton.

Tot slot lanceert men de Tambour Curve Tourbillon Volant Poinçon de Genève, een futuristische benadering van het iconisch Tambour-horloge van het Franse Huis, vervaardigd uit ultralichte en resistente materialen, afkomstig uit de luchtvaart.