LV x NBA

In het kader van de Pre-Fall Herencollectie 2021 LVxNBA, breidt Het Huis de huidige samenwerking met National Basketball Association (NBA) verder uit. Voor het tweede partnerschap verkennen Louis Vuitton en NBA het collectief geheugen en reconstrueren ze de geschiedenis van beide Huizen geïnspireerd door de jaren ’90: de gouden eeuw van de sport.

Artistiek directeur Virgil Abloh versmelt de codes van Louis Vuitton en NBA in een verrassend eerbetoon aan popcultuur, mode en sport. De collectie viert de kostbare momenten tussen spelers met verschillende achtergronden én weerspiegelt de waarden van gezelschap en universaliteit gekenmerkt voor Virgil Abloh’s ontwerpen voor Het Huis.

De nieuwe lijn LVxNBA is ontworpen in samenwerking met de designer Don Crawley die bekend staat om zijn trendy en sportieve stijl. De Amerikaan eert basketbal op een iconische manier door de klassieke basketbaloutfit zoals de jas, short en Keepall te herinterpreteren en bedrukken. Daarbovenop signeert hij basketballen en baskets in deze gloednieuwe collectie.