Montblanc 1858, een eerbetoon aan alpinisme

De horloges uit de Montblanc 1858-collectie zijn geïnspireerd op de huidige trend om terug te keren naar de natuur en op het erfgoed van het Huis. Het design is verankerd in de wereld van het alpinisme, met onderscheidende kenmerken die verwijzen naar de originele Minerva-chronografen uit de jaren 30. In 2020 onthult Montblanc nieuwe edities in blauwe tinten die gletsjers en met sneeuw bedekte bergen oproepen.

Montblanc herinterpreteert de historische monopusher chronograaf, voorzien van het kaliber 17/29. Een horloge dat zich onderscheidt door een bijzondere wijzerplaat met een spiraalvormige tachymeterschaal en een afstandsmeter met rattrapante. De nieuwe Montblanc 1858 Split Second Chronograph Limited Edition 100 heeft een emaille “Grand Feu” wijzerplaat in gedegradeerd blauw, gecombineerd met een 44mm gesatineerde behuizing uit titanium klasse 5. Het horloge is volledig ontworpen door de ingenieurs en vakmensen van het Montblanc Manufactuur te Villeret.

Montblanc onthult tevens een blauwe editie van de 1858 Geosphere in titanium klasse 5 met contrasterende, ijzig witte details. Op de wijzerplaat van het horloge, gewijd aan de Seven Summits Challenge die gekend staat als de heilige graal van het alpinisme, twee roterende wereldbollen die overeenkomen met de noordelijke en zuidelijke hemisferen. Deze zijn omgeven door een 24 uur-tijdzone en een dag-nacht-indicator.

Een nieuwe bimetalen armband met vintage ontwerp is beschikbaar voor alle horloges van de Montblanc 1858-collectie.