Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition

Montblanc onthult een gelimiteerde editie van de iconische Geosphere 1858 gewijd aan Reinhold Messner, legendarische bergbeklimmer en ontdekkingsreiziger die bekend staat om zijn baanbrekende beklimmingen naar de hoogste toppen ter wereld en om zijn variant van de Seven Summits Challenge, bekend als de Messner’s List.

De Montblanc 1858-collectie

De Montblanc 1858 horloges zijn ontworpen en gemaakt voor alpinisme, waarbij ze zijn geïnspireerd op Minerva zakhorloges en chronografen uit de jaren 1920 en 1930.

In 2018 lanceerde het Huis de Montblanc 1858 Geosphere, een in-house horloge met een gedurfde nieuwe manier om de wereldtijd weer te geven; twee roterende wereldbollen die de noordelijke en zuidelijke hemisferen voorstellen. De wijzerplaat is gekoppeld aan de Seven Summits Challenge die gekend staat als de heilige Graal van het alpinisme, waarbij de versie van Reinhold Messner wordt weergegeven. Messner’s List is een van de vier varianten van hoe men de hoogste top van elk van de 7 continenten kan beklimmen en wordt als de moeilijkste variant beschouwd.

Montblanc 1858 Geosphere Messner Limited Edition 262 stuks

Het Montblanc 1858 Geosphere Messner Limited Edition is ontstaan dankzij een creatieve en inspirerende samenwerking met Reinhold Messner. Het horloge combineert op harmonieuze wijze elementen in brons, blauw en roségoud, waardoor het een echte vintage esthetiek krijgt die doet denken aan de gereedschappen van alpine verkenning van het verleden. In het donker zijn bijna alle elementen lichtgevend door het gebruik van SuperLumiNova® in verschillende kleuren.

De oplage van het horloge is beperkt tot 262 stuks, een knipoog naar alle toppen van meer dan 26.200 ‘voet’ die Messner tijdens zijn carrière beklom.

Over Reinhold Messner

Reinhold Messner is een Italiaanse bergbeklimmer, ontdekkingsreiziger en auteur. Samen met Peter Habeler maakte hij de eerste solo-beklimming van de Everest en de eerste beklimming van de Everest zonder aanvullende zuurstof. Hij was ook de eerste persoon die de 14 toppen van meer dan 8000 meter beklom. Messner doorkruiste Antarctica en Groenland voor het eerst te voet, zonder gebruik te maken van hondensleeën of sneeuwscooters. In 2004 was hij de eerste die 2.000 km door de Gobi-woestijn reisde. Hij publiceerde meer dan 80 boeken over zijn ervaringen, diende een termijn (1999-2004) in het Europees Parlement, waar hij milieukwesties verdedigde, en in 2018 ontving hij de prijs van Prinses van Asturië in de categorie Sport, samen met de bergbeklimmer Krzysztof Wielicki. Messner houdt momenteel toezicht op de oprichting van verschillende musea die gewijd zijn aan bergbeklimmen.