Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date

De Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date collectie is nu verkrijgbaar in een limited edition box met twee horloges die vorig jaar werden onthuld – de groene en blauwe edities – en de nieuwigheid van dit jaar in een grijze tint.

Elk model is verschillend van de vorige edities, aangezien er een panorama van de Mont Blanc op de achterzijde van horlogekast te zien is : het blauwe model toont de Aiguille du Moine aan, het groene model Les Drus, en het grijze model Les Grandes Jorasses.

De Mont Blanc-panorama werd gecreëerd dankzij een laser die de achterzijde van de titanium horlogekast bewerkt om het gewenste reliëf te krijgen. De textuur en kleur van de gravures worden ook met een laser aangebracht, waardoor authentieke 3D-weergaven ontstaan die diepte en realisme aan de afbeelding bieden.

De Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date horloges zijn voorzien van roestvrijstalen horlogekasten van 41 mm, en die de uren, minuten, seconden en de datum aangeven. Elke wijzerplaat is geïnspireerd op de Mer de Glace, de grootste gletsjer in het Mont-Blanc gebergte, en geeft de indruk rechtstreeks in het ijs te kijken dankzij een speciaal effect die door de zogenaamde gratté-boisé wordt verkregen.

In overeenstemming met hun sportieve design zijn de horloges gecertificeerde duikinstrumenten die voldoen aan de ISO 6425-norm. Elk uurwerk onderging de Montblanc laboratoriumtest om te kunnen verzekeren dat ze bestand zijn tegen schokken, magnetisme, temperatuur en water (ongeveer 30 bar).

De Montblanc 1858 Iced Sea Automatic Date Coffret wordt geleverd met een reeks verwisselbare armbanden (waaronder een extra zwarte rubberen armband) en zal exclusief verkrijgbaar zijn in Montblanc winkels. Er zullen slechts 191 exemplaren beschikbaar zijn, als knipoog naar de eerste drie cijfers van de datum waarop het Montblanc logo in 1913 werd ontworpen. Dit magische getal verwijst ook naar de hoogte van de Mer de Glace, die 1913 meter hoog is.