Montblanc Meisterstück Leather Collection

Montblanc tilt hun Meisterstück collectie naar een hoger niveau met meer eigentijdse ronde vormen, nieuwe designdetails en luxueus nieuw leder. De toevoeging van originele designelementen, waaronder een groter Montblanc embleem, dragen bij aan de verfijning en elegantie van elk stuk.

Het doel was om het ontwerp nog dichter te brengen bij Montblancs iconische symbool van tijdloze luxe : het Meisterstück schrijfinstrument. Dit weerspiegeld zich in enkele kenmerken zoals de penpunt en de kleur en glans van het hars van de pen. Dit is volgens Marco Tomasetta niet enkel door het nieuw design, maar ook omdat de collectie duidelijk het DNA van Montblanc illustreert.

Veel van de nieuwe designdetails, werden beschermd. Hieronder valt onder andere de ritssluiting in de vorm van een penpunt, alsook het creatief gebruik van het silhouet van de Mont Blanc berg, een ontwerp geïnspireerd op een Montblanc advertising artwork uit 1920.

Het Montblanc-embleem, een symbool van het vakmanschap en de kwaliteit van Montblanc, is voor de collectie opnieuw onder de loep genomen. In de nieuwe collectie zijn er twee aanzienlijk grotere emblemen te zien, dit werd geïnspireerd door de Heritage-schrijfwarencollectie.

De Meisterstück Leather Collection bestaat uit enkele grote lederwaren, namelijk een neo briefcase, een document case, een tote bag en een elegante duffle bag. In een iets kleinere selectie vinden we een portfolio en een pouch. Daarnaast is er ook nog een selectie kleine lederwaren, deze zijn verkrijgbaar in drie kleuren- Montblanc zwart, rood en blauw.