Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition 8

Het Montblanc Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton Limited Edition 8 met kaliber MB M18.69 werd volledig herzien qua esthetiek, geometrie en stabiliteit om de schoonheid van het mechanisme te onthullen en tegelijkertijd de prestatie te verbeteren.

Het horloge heeft een driedimensionale constructie op verschillende niveaus, waardoor het een extra niveau van suspensie krijgt. Verschillende elementen zijn opengewerkt waardoor ze aan beide kanten van het horloge zichtbaar zijn. Het is zeldzaam om een hele beweging vanuit elke hoek te kunnen observeren en een 360 graden beeld te krijgen.

De 188 componenten van het Star Legacy Exo Tourbillon Skeleton zijn volledig met de hand gedecoreerd door deskundige vakmensen in de Montblanc Manufacture te Villeret met behulp van traditionele technieken zoals cirkelvormige korreling, polijsten en afschuining van het binnenwerk.

De kast van 44,8 mm is gemaakt van 18 karaat roségoud en heeft een saffierglas aan beide zijden van het horloge, waardoor de schoonheid van het handmatig kaliber MB M18.69 wordt onthuld. De niet-gecentreerde wijzerplaat is gemaakt van 18 karaat goud en Grand Feu email, een zeldzame techniek die een ambachtelijke en traditionele toets geeft.

De originele gepatenteerde Exo Tourbillon-complicatie werd intern ontwikkeld in het Montblanc atelier te Villeret en vereiste drie jaar ontwikkeling. Deze nieuwe versie van het in-house handmatig opwindende horloge met kaliber MB M18.69 kostte de Montblanc-ingenieurs nog eens 18 maanden om te ontwikkelen vanwege de complexiteit van de skeletvorming.