Montblanc Unveiled Timekeeper Minerva

Montblanc onthult een nieuw chronograaffunctie op de bezel om de 165ste verjaardag van Minerva-uurwerken te vieren, evenals de 100ste verjaardag van het eerste chronograafuurwerk, het Calibre 13.20.

Montblanc introduceert de nieuwe Unveiled Timekeeper Minerva, een uurwerk dat alle verwachtingen overtreft. Met het historisch kaliber van 1923 als basis, en alle traditionele Minerva ontwerpcodes en uurwerkafwerkingen – is deze chronograaf zeer avant-gardistisch. Een scherp oog zal onmiddellijk de afwezigheid van chronograafdrukkers opmerken…

Dankzij een nieuwe mechanische functie wordt de Unveiled Timekeeper Minerva chronograaf geactiveerd via de elegante 18K gouden bezel, wat nu kenmerkend is voor alle nieuwe uurwerken die in Villeret worden ontworpen. Eén klik op de bezel schakelt de chronograaf in, een tweede klik stopt hem, en een derde klik zet hem terug. Deze verborgen functie combineert de schoonheid van het historische kaliber samen met het moderne vakmanschap om een tijdloos uurwerk te creëren.

De Montblanc Unveiled Timekeeper is beschikbaar in twee limited editions. De eerste is voorzien van een roestvrijstalen horlogekast met een 18K witgouden bezel, blauwe wijzerplaat en rode tinten. Dit model is beperkt tot 100 stuks als verwijzing naar de 100-jarige verjaardag van het kaliber 13.20. De tweede limited edition krijgt een Lime Gold horlogekast en een donkergroene wijzerplaat.

Deze nieuwigheden worden aangevuld met een caseback die het complete verhaal van Minerva vertelt, te beginnen met de naam van de collectie en het jaar van de oprichting van de Minerva Manufacture. Op de achterzijde van de horlogekast worden 165 jaar horloge-nieuwigheden gedocumenteerd, tot aan de dag van vandaag met de introductie van de Montblanc Unveiled Timekeeper Minerva Limited Editions.