Nieuwe Montblanc 1858 horloges

Behalve de blauwe nieuwigheden dit jaar, presenteert Montblanc twee originele modellen uit 1858 geïnspireerd op het erfgoed van Minerva.

Het horloge Montblanc 1858 Automatic 24H bevat een nieuwe complicatie met enkele wijzer voor 24H tijdsindicatie. Dit horloge, gehuisvest in een tweekleurige 42mm roestvrijstalen kast met speciale legering van brons, is namelijk ook een kompas.

Het horloge kan afgeregeld worden door het horizontaal evenwijdig aan de grond te houden en het simpelweg te draaien tot het verlengde van de wijzer naar de zon wijst. Hierdoor zijn de windstreken op de wijzerplaat perfect uitgelijnd. Wanneer je je in het noordelijk halfrond bevindt, situeert het noorden zich op 24uur en het zuiden op 12uur.

De Montblanc 1858 Monopusher Chronograph is een van de technische legendes van het Huis. In deze verfraaide versie herinterpreteert Montblanc een legendarische Minerva chronograaf met zijn kaliber 13.20 uit de jaren 30. Net als op het origineel horloge, wordt de zwarte wijzerplaat omgeven door een beige minuterie en twee tellers. De kast gemaakt van een speciale legering van brons zal met de tijd patineren.

Het horloge werkt met het kaliber MB 25.12 en geeft de verstreken tijd weer dankzij een secondewijzer en een 30minuten-teller. Met slechts één drukknop wordt de tijd gestart, gestopt en gereset.