Omega Seamaster Diver 300m

Al sinds 1993 kent de OMEGA Seamaster Professional Diver 300M een legendarisch succes. Het duikhorloge was geliefd om zijn design en onderwatertechnologie en werd al snel de trouwe partner van James Bond. Vandaag viert OMEGA de 25e verjaardag van de iconische Seamaster met de nieuwe Seamaster Diver 300M-collectie, die ook ditmaal gedragen wordt door James Bond Daniel Craig.

De Seamaster Diver 300M-facelift telt veertien unieke modellen: zes in roestvrij staal en acht in goud gecombineerd met roestvrij staal. Elke Diver 300M is intussen groter dan 42 mm en voorzien van een Master Chronometer Calibre 8800. De nieuwe collectie biedt daardoor nog meer precisie, betere prestaties en een ongeziene magnetische weerstand.

Net als het buitendesign kreeg ook de iconische duikring van het horloge een update. OMEGA koos voor een keramische duikring met een duikschaal in ceragoud of wit email, met het oog op langdurige witheid en duurzaamheid.

De gepolijste, keramische wijzerplaat is verkrijgbaar in zwart, blauw en chroom. Het golvende patroon was al populair bij het originele ontwerp en werd opnieuw geรฏntegreerd in de collectie als een gelaserde versie.

De verhoogde indexen zijn gevuld met Super-LumiNova. Het datumvenster staat op zes uur en ook de wijzers kregen een frisse update – dat zal de echte fans wellicht niet ontgaan zijn.

Een opvallend kenmerk van de Diver 300M is de kegelvormige heliumontsnappingsklep. De gepatenteerde klep gaat prat op diepgewortelde technologie die zowel boven als onder water zijn sporen verdient.

De achterkant van het horloge valt op dankzij zijn golvende rand. Ter hoogte van de saffier merk je de bewegingen van het binnenwerk op. Elk model heeft een metalen armband of een rubberen armband in zwart of blauw. De ergonomische metalen armbanden zijn in de kast geรฏntegreerd en voorzien van OMEGA’s gepatenteerde uitschuifknop met een praktische duikverlenging.

Seamaster Diver 300M Titanium Tantalum Limited Edition

Toen de oorspronkelijke Seamaster Diver 300M uitkwam, introduceerde OMEGA hiermee een uniek metaal: tantalum. De kleur van het materiaal ging hand in hand met het revolutionaire horlogeontwerp, voorzien van professionele kenmerken als een heliumontsnappingsklep en een uitschuifbare duikersklep.

OMEGA brengt een ode aan het originele model met een limited edition van 2.500 horloges in tantalum. Dit metaal geeft het horloge een unieke touch en maakt van deze Diver 300M een absoluut collectors item. De nieuwe Seamaster Diver 300M in tantalum heeft eveneens dezelfde kegelvormige heliumontsnappingsklep, golvende achterkant en geรฏntegreerde armband als de andere horloges in de collectie. Tantalum werd gebruikt als basis van de duikring en voor de tussenschakels van de metalen armband. De blauwgrijze kleur van het metaal vormt een subtiel contrast met het titanium dat OMEGA gebruikte voor de geborstelde kast en de armband.

Het limited edition-horloge werd afgewerkt met 18K Sedna-goud op de kroon, de rand van de duikring, de heliumontsnappingsklep, de schakels van de armband en de wijzers. De achterkant van het horloge is transparant met een afbeelding van het OMEGA-zeepaard, het symbool van de Seamasterlijn. Doorheen de saffier kan je de Master Chronometer 8806-beweging zien, bekroond met een certificaat van het Swiss Federal Institute of Metrology (METAS).