Piper-Heidsieck Sacré Sauvage

Toen Joseph Biolatto, de meest gelauwerde barman van zijn generatie, de champagne PIPER-HEIDSIECK Rosé Sauvage iets meer dan een jaar geleden ontdekte, stelde hij Régis Camus, de Chef de Caves van het champagnehuis, voor om er een cocktail mee te maken. Zo ontstond Sacré Sauvage!

Vandaag wordt Sacré Sauvage! geserveerd in een groot aantal trendy bars. Maar uiteraard is hij volledig op zijn plaats in je gezellige salon of bij het aperitief op een zonnig terras. Sacré Sauvage! is de perfecte zomercocktail die bij iedereen in de smaak valt.

En om ervoor te zorgen dat jouw cocktail Sacré Sauvage! op zijn mooist geserveerd wordt, heeft Delhaize in juli een set in beperkte editie, samengesteld uit een fles Rosé Sauvage en 4 Sacré Sauvage!-glazen. Een wild moment in het vooruitzicht!

Als basis : ROSÉ SAUVAGE !

In 2003 besloot Régis Camus een grote klassieker een nieuwe twist te geven. Zo voegde hij tijdens de assemblage van de befaamde cuvée Brut meer rode gevinifieerde Pinots Noirs toe dan voor champagnes gebruikelijk is toe te voegen (25%).

Dat verklaart de opvallend donkere vermiljoenrode tint, die de naam Rosé Sauvage opriep, en de volle textuur met toetsen van klein rood fruit.

EEN GEASSEMBLEERDE ROSÉ: Een grootse champagne… niet te klassiek, gestructureerd, vol, fruitig, samengesteld op basis van een meerderheid Pinots Noirs, die meer dan 100 champagnecrus en Pinots Meuniers van de La Grande en Petite Montagne van Reims samenbrengt.
EEN UNIEKE KLEUR: Tussen andere rosés is de flamboyante vermiljoenrode kleur onmiddellijk herkenbaar.
NEUS: Krachtig aroma van rode vruchten (zwarte bes, braam, kers, aardbei), opgefrist met toetsen van citrusvruchten (mandarijn en bloedsinaasappel). Tot slot een hint van paprika en saffraan.
SMAAK: Een elegante, originele en frisse wijn die veel biedt: zwarte kers, braam, roze pompelmoes en bloedsinaasappel. Bij de structuur en het fruit voegen zich warme kruidige toetsen van Espelette-peper, thee en zoethout.