Roger Dubuis Excalibur Sorayama Monobalancier

Gebroken regels, radicale techniek en uitdagende kunst: de hyper horlogerie van Roger Dubuis verlegt de grenzen. Het Zwitserse horlogemerk werkt al jaren samen met stedelijke cultuurkunstenaars om inspirerende horloges te creëren. In samenwerking met de Japanse kunstenaar Hajime Sorya presenteert het huis van de hyper horlogerie nu de provocerende Excalibur Sorayama Monobalancier.

De wereldberoemde Japanse kunstenaar Hajime Sorayama is pionier in zijn kunst en inspireert de wereld al tientallen jaren met zijn creaties. Zijn super realistische “Sexy Robots” doorbraken conventies en tradities. Aangetrokken door zijn genialiteit werkten de grootste namen op het gebied van high fashion, technologie en muziek met Sorayama. Hij greep de kans om ook met Roger Dubuis samen te werken en creëerde een horloge dat de ene radicale wereld met de andere versmelt.

De vrucht van deze samenwerking is een intrigerende creatie die speelt met licht, conventies, traditionele horlogerie en moderne kunst. Van de ronde lijnen tot de scherpe hoeken en van de glanzende afwerking tot de optische illusie van het moiré patroon op het uurwerk.

Dit horloge heeft de Poinçon de Genève; een van de meest exclusieve keurmerken in de horlogemakerij. De kast is gemaakt van titanium en heeft een doorsnee van 42 millimeter. Binnenin tikt het door Roger Dubuis ontwikkelde en geproduceerde calibre RD720SQ, dat uit 178 fijnzinnig afgewerkte onderdelen bestaat.