Satao Gin

Satao Gin is genoemd naar de befaamde Afrikaanse olifant Satao die in 2014 door stropers werd gedood om zijn gigantische slagtanden. De gin is echter niet enkel een eerbetoon aan de olifant, maar ook aan zijn afkomst: in Satao worden niet minder dan 14 planten en wortels gebruikt, waarvan een groot deel van Afrikaanse origine. Van de opbrengst van de gin gaat 15% naar verenigingen die zich inzetten voor het behoud van de Afrikaanse olifant.

In Satao gin is de jeneverbes nog immer de dominante botanical. Maar van de 14 planten en wortels waarmee de gin gemaakt wordt, zijn er enkele opmerkelijk smaakvolle Afrikaanse. Zo wordt in de productie de supervrucht van de baobab gebruikt, alsook de buchu (die naar zwarte bessen neigt) en de Afrikaanse alsem.

Satao

De gin werd genoemd naar een van Afrika’s meest legendarische olifanten. Satao woog om en bij de 7 ton en zijn slagtanden reikten bijna tot aan de grond. De kolos kende door zijn omvang geen natuurlijke vijanden, maar in 2014 viel Satao op 46-jarige leeftijd ten prooi aan de niets ontziende gruwel van ivoorstropers die hem doodden met gifpijlen en vervolgens zijn hoofd afhakten.

Van elke fles Satao Gin die wordt verkocht, gaat 15% van de winst naar de Big Life Foundation en Space For Elephants Foundation die zich inzetten voor het behoud van de Afrikaanse olifant.

Satao Gin is beschikbaar bij Delhaize en kost 35,49 euro.