Tissot PRX Powermatic 80

Na het doorslaande succes van de PRX 20 405, weet Tissot zijn elegante sportmodel met geïntegreerde horlogeband naar nieuwe hoogten te tillen. De PRX Powermatic 80 heeft een wijzerplaat met ruitjesmotief in reliëf en een hoogwaardig automatisch uurwerk. Dit horloge wil je het liefst nooit meer afdoen.

Na de enthousiaste ontvangst van het kwartsmodel PRX 40 205 in 2020, steekt Tissot nog een tandje bij met deze nieuwe tegenhanger, die is uitgerust met een mechanisch, zelfopwindend uurwerk. Net als zijn voorganger wordt de PRX Powermatic 80 gekenmerkt door de stijltrend van de jaren zeventig. De tijdloze horloges van Tissot zijn zo bijzonder omdat ze altijd hun karakter behouden en perfect passen in de wereld van vandaag.

Details

Tissot heeft ervoor gekozen om de indexen geappliqueerd op dit reliëfoppervlak aan te brengen. Anders dan platte streepjes zorgen deze metalen onderdelen voor reliëf, uitstraling en consistentie in de PRX-lijn. Bovendien is het datumvenster op 3 uur omgeven door een afgeschuinde, geappliqueerde omlijsting, waardoor het fraai geaccentueerd wordt.

De versies met zwarte en blauwe wijzerplaten zijn volledig van staal, van de horlogeband en de indexen tot de kroon. De derde PRX Powermatic 80, met zilverkleurige wijzerplaat, onderscheidt zich door zijn bezel, wijzers, indexen en datumvenster.

Dat we hier te maken hebben met een mechanisch model, wordt op de wijzerplaat aangegeven met de vermelding “Powermatic 80”. Zo wordt aangeduid dat de PRX een automatisch horloge is, waarvoor Tissot een mechanisch uurwerk van topniveau gebruikt: het originele ETA kaliber met referentie 80.111.

Ontwerp

De lijnen van de kast lopen direct door in de band van de PRX Powermatic 80 waardoor de traditionele lugs dus niet nodig zijn. De horlogeband zelf bestaat uit grote schakels die de gehele breedte van de band beslaan. Door de beweeglijkheid en souplesse zit de band ook uitstekend om de pols. De gesatineerde buitenzijden zijn net zo zorgvuldig afgewerkt als de gepolijste binnenzijden. Door deze speciale afwerking krijgt het horloge een mannelijke, matte uitstraling maar voelt het tegelijk zacht aan op de huid. Het oogt, voelt en draagt schitterend.

Finesse

De lichtgevende wijzers van de PRX Powermatic 80 zijn strak boven elkaar gemonteerd. Hierdoor komt de wijzerplaat dichter bij het glas, alsof deze aan de oppervlakte komt. Door het optische effect dat de ontwerpers van Tissot hiermee hebben weten te creëren, lijkt de horlogekast nog verfijnder en geraffineerder.