Tissot PRX

Tissot opent het volgende spannende hoofdstuk in zijn verhaal. De stijlvolle lijn wordt aangevuld met nieuwe automaten voorzien van een chique gouden lunette, een hoogwaardige automatische chronograaf, en een nieuwe expressie van het ontwerp met een 35 mm kast voor zowel mannen als vrouwen, rechtstreeks geïnspireerd op het origineel uit 1978.

De kracht van goud

De nieuwe PRX-lijn Swiss Made luxehorloges wordt aangevoerd door twee 40 mm versies van de PRX Automatic, beide met gesatineerde stalen kast en 18 K massief roségouden gegroefde lunette. Ze worden aangedreven door het krachtige Powermatic 80-uurwerk, dat een anti-magnetische Nivachron™ balansveer combineert met 80 uur gangreserve. Het ene model heeft een bruine wijzerplaat, het andere een blauwe, beide met een gesatineerde sunray-afwerking.

Voor elke pols

Tissot-fans over de hele wereld prijzen de PRX om zijn design, zijn gevoel voor proporties en de manier waarop hij een geliefde Tissot-klassieker getrouw doet herleven. Sommige horlogedragers vonden de modellen van de lanceringscollectie echter te groot. Daarom lanceert Tissot dit jaar een nieuwe collectie van vijf PRX-modellen met 35 mm gesatineerde stalen kasten, alle voorzien van een kwartsuurwerk. De wijzerplaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn vier stalen modellen met zilveren, blauwe, groene of lichtblauwe sunburstwijzerplaat, en nog een stalen model met kast en band met goudgeel PVD en een goudgeelkleurige wijzerplaat.

Deze collectie geeft de essentie en de exacte afmetingen weer van het origineel uit 1978 waarop het retrodesign van de PRX is gebaseerd, en ook de trend voor unisex-horloges. Het zal ongetwijfeld bijdragen tot de snelgroeiende internationale fanbase van het model.

Stop en start in stijl

Tot nu toe was de PRX alleen verkrijgbaar met tijd- en datumfuncties, maar de lijn wordt nu uitgebreid met de hoogfunctionerende PRX Automatic Chronograph. Dit 42 mm grote, gesatineerde stalen horloge volgt de slanke, hoekige vorm van de PRX, en voegt iets toe aan de relaxte sporthorlogestijl uit de jaren 70 met een zogenaamde ‘omgekeerde panda’-wijzerplaat; witte subdials op een contrasterende zwarte achtergrond. De PRX Automatic Chronograph wordt aangedreven door het Valjoux A05.H31-kaliber, dat het ontwerp voorziet van de klassieke 3, 6 en 9 chronograaf-layout en een tot 60 uur verlengde gangreserve.