Tissot Sideral

De Tissot Sideral is meer dan alleen een horloge; het is een essentieel onderdeel van de prestigieuze geschiedenis van Tissot. Als onderdeel van de Sideral familie die begon in 1969, onderscheidde de eerste editie van het model zich als een wereldpionier in glasvezel horloges, met een ontwerp dat zowel licht als resistent was. Tissot is erin geslaagd om de Sideral in het moderne tijdperk te brengen, terwijl het erfgoed en de unieke geest van dit iconische horloge op briljante wijze bewaard zijn gebleven.

Bovendien resoneert de naam als een hemelse evocatie, die doet denken aan de sterren en de ruimte, terwijl hij ook getuigt van de grote technologische vooruitgang in deze opwindende periode. Een bijzonder opmerkelijk moment in de geschiedenis was 21 juli 1969, toen de buitengewone prestatie van de mensheid werd gemarkeerd met de eerste stap op de maan! Deze gebeurtenis vormt een emblematische mijlpaal en illustreert de omvang van de technologische verworvenheden van die tijd.

De Sideral is verkrijgbaar in drie levendige kleuren (geel, rood en blauw) en heeft een geperforeerde rubberen band met een innovatief sluitsysteem. Dit unieke detail onderscheidt hem van modellen met een traditionele gesp. Tissot biedt ook nieuwe mogelijkheden voor personalisatie met groene, oranje en zwarte banden, de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een meer discrete stijl.

De Tissot Sideral is uitgerust met het Powermatic 80 Nivachron uurwerk, dat garant staat voor ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid. Daarnaast is het voorzien van een gloednieuwe rotor met skelet van Tissot, waarmee de absolute toewijding van de horlogemaker aan onberispelijke prestaties wordt aangetoond.