Tissot Telemeter 1938

Tissot Thiébauds herdenkt de eerste druk op de chronograafknop met een chronograaf uit 1938. Het ontwerp van de Telemeter 1938 is geïnspireerd door de gloriedagen van tijdopname in sport en dat slaat op het ritme van een ultramodern nieuw mechanisch uurwerk.

Meten in stijl

Het eerste wat in het oog springt, is het prachtige vintage wijzerplaatontwerp van de Telemeter 1938. Naast de Arabische cijfers die de uren aangeven, zijn er twee subwijzerplaten, één voor de lopende seconden en één voor de 30-minutenteller van de chronograaf. Deze worden geflankeerd door drie schalen.

Net zo klassiek als de wijzerplaat is de geborstelde en gepolijste 42 mm roestvrijstalen kast, die mooi toeloopt in elegant geproportioneerde pootjes. Deze omgeven een bruine of zwarte Italiaanse leren band die met de jaren zachtjes patineert.

Vakmanschap en kwaliteit

De Tissot Telemeter 1938 is een zeer verfijnd, uiterst draagbaar symbool van een rijke geschiedenis van tijdwaarneming in sport die begon in de Alpen en vandaag de dag nog steeds voortduurt. Hun tijdwaarnemingssystemen zijn beproefd en bewezen door diverse professionele sporten en atleten zoals de NBA. Tissot biedt innovatieve en traditionele horloges aan hun klanten die kwaliteit, authenticiteit en uitmuntendheid waarderen.