Top Time Deus

In samenwerking met het Australische lifestyle-merk Deus Ex Machina is een tweede editie van dit populaire horloge uitgebracht en werd er een nieuwe samenwerking op het vlak van kleding in het leven geroepen die de nomadische geest van de onconventionele chronograaf van Breitling uit 1960 doet herleven doet herleven.

Breitling en het Australische Deus Ex Machina dat bekend staat voor zijn outfits voor motorrijders en surfers, hebben de krachten opnieuw gebundeld voor een gelimiteerde editie van de chronograaf namens Top Time Deus. De twee merken werkten nu voor de tweede keer samen en de samenwerking begon in 2021 met een eerste horloge dat al uitverkocht is.

De nieuwe Top Time Deus is gelimiteerd tot 2000 stuks en is voor avontuur op de open weg gemaakt met lichtgevende indexen en een wit gelakte wijzerplaat die wordt gecontrasteerd door het hemelsblauw op de subdials en de tachymeterschaal die de snelheid meet. Het kleurenschema is helemaal nieuw is, maar de details die de eerste samenwerking zo succesvol maakten, zijn weer terug, waaronder de chronograafwijzer in de vorm van een bliksemstraal, de paddestoelen, de kalfsleren band met het racethema en de op de achterkant van de kast aangebrachte gravure van een fiets van Deus en de rijder,ontworpen door Carby Tuckwell, creative director van Dues. Op elke horlogekast is de vermelding “One of 2000” aangebracht.

De onconventionele Top Time chronograaf van Breitling werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 60 en werd al snel een favoriet bij een stijlvolle groep liefhebbers van caféraces en sportwagens. Mannen en vrouwen werden evenzeer aangetrokken door de gedurfde proporties en de grafische wijzerplaten. Vandaag blijft de Top Time het horloge van Breitling voor fietsers, boarders, surfers en digitale nomaden – en met 41 mm is het geschikt voor de meeste polsen.