Victorinox : I.N.O.X. Titanium Sky High Limited Edition

Na alle aardse uitdagingen met glans te hebben doorstaan, is het Zwitserse zakmes de ruimte ingetrokken, waar het de astronauten op hun dagelijkse avonturen vergezelt. Met het horloge I.N.O.X. Titanium Sky High Limited Edition zet Victorinox Swiss Army zijn ruimtereis verder: bij het ontwerp werd inspiratie geput uit het touwwerk van parachutes en ruimtepakken. Het resultaat: een uiterst betrouwbaar horloge dat bewijst dat er geen enkele limiet staat op het nastreven van de absolute functionaliteit die eigen is aan I.N.O.X.

Voor zijn lancering onderging de nieuwe I.N.O.X. Titanium 130 grondige duurzaamheidstests, een verplichte stap om het recht te kunnen opeisen tot deze familie te behoren. Die tests hebben bewezen dat het horloge een extreme weerstand heeft tegen de elementen, van blootstelling aan herhaalde thermische schokken, met temperatuurwisselingen van meer dan 60 ยฐC, tot de fysieke omstandigheden op 21.300 meter hoogte, oftewel twee keer de hoogte van de kruissnelheid van lijnvluchten. De ruimte-inspiratie van I.N.O.X. Sky High is terug te vinden in het innoverende Naimakka-bandje in paracord, wit met zwart gemarkeerde sluiting en vezels in Technoraยฎ. Deze para-aramidevezel is acht keer sterker dan ijzer en bezorgt het ontwerp een echte legitimiteit – de vezel werd gebruikt bij de landing van een mobiele robot op Mars. Paracord werd ook gebruikt bij de herstelling van de ruimtetelescoop Hubble. Het samengaan van witte elementen met het matte grijs van het ultra-resistente gezandstraalde titanium verwijst naar de pakken van astronauten. Zo verwijst ook de transparante bumper met loep-effect naar de helm die door astronauten wordt gedragen. Deze bescherming, die bij elk horloge wordt meegeleverd, garandeert dat de dagelijkse avonturen onvergetelijke herinneringen achterlaten maar geen onherstelbare krasschade… Het design van het horloge is gericht op functionaliteit en heeft nog andere details die op de luchtvaart zijn geรฏnspireerd: het militaire uur dat in het rood tegen de onderzijde van het glas is gedrukt, de drie goed leesbare cijfers en de aardeblauwe secondewijzer.

Elk van de 2000 exemplaren van de I.N.O.X. Titanium Sky High Limited Edition wordt geleverd in een waterdicht schokbestendig koffertje. Dat bevat een wit rubberen bandje met blauwe en rode lussen. Het perfecte plan B voor het geval het bandje in paracord werd gebruikt om er een supersonische reserveparachute mee te maken, of gewoon om een andere uitstraling te bekomen. Het bevat ook een Zwitsers zakmes in een speciale editie, wit met een metalen astronaut ingewerkt in het heft en uitgerust met een sleutelhanger in paracord. Het gaat om een replica van het rode zakmes dat tot de standaarduitrusting van de astronaut behoort en nu in het Victorinox-museum wordt tentoongesteld. I.N.O.X. zet zijn missie met reuzenstappen verder. Zonder ooit het contact met de aarde te verliezen.