Writers Edition Homage to Victor Hugo

De collectie Montblanc Writers Edition viert de literairen die hun stempel hebben gedrukt op de wereldliteratuur door de kracht en de kunst van hun schrijven.

De nieuwe limited edition is een eerbetoon aan het creatief talent en de culturele erfenis van Victor Hugo (1802 – 1885). De gerenomeerde Franse auteur was er vast van overtuigd dat hij als schrijver de minderbedeelden van de samenleving moest verdedigen door in zijn werk onrechtvaardigheden aan te kaarten en het in dienst te stellen van sociale en politieke doelen.

Zijn romans Les Misérables en Notre-Dame de Paris hebben het ontwerp van de schrijfinstrumenten geïnspireerd. Naast elementen uit de romans, is de collectie ook een eerbetoon aan het persoonlijke en privéleven van de auteur met elegante verwijzingen naar Hauteville House, zijn prachtig ingericht huis in Guernsey.

Vier verschillende edities, vervaardigd in de Montblanc Ateliers, brengen de magie van Hugo’s werken tot leven, van de imposante architectuur van de Notre Dame in Parijs tot het meeslepend personage van Jean Valjean in Les Misérables.