Amerikaanse festivals

Ramps and Rails Festival, Feast of the Ramson en Ramp It Up! Ramp Festival. Deze festivals staan allemaal in het teken van maar een ding, ramps! Ramp is een soort wilde ui die smaakt naar een mix van ui en knoflook. Het is een ware delicatesse in West Virginia. De lente is een prima tijd van het jaar om een reis te plannen naar West Virginia. Niet alleen om je smaakpapillen te verrijken en verschillende festivals te bezoeken maar ook om te genieten van de vele highlights die deze mooie staat te bieden heeft. En dan is het superleuk om zo’n food festival mee te maken! Genieten samen met de locals.

In Elkins wordt het jaarlijkse Ramps and Rails Festival georganiseerd waar bezoekers kunnen genieten van livemuziek en verschillende gerechten kunnen uitproberen met als hoofdingrediënt, ramps.

Al meer dan 80 jaar wordt er in Richwood het Feast of the Ramson georganiseerd. Gasten nemen deel aan het uitgebreide diner waar veel aardappels, ham, bacon en natuurlijk, ramps, geserveerd wordt. Verder kan je tijdens het uitbuiken een wandeling maken in Main Street waar livemuziek wordt gespeeld door meer dan 60 lokale artiesten.

ACE Adventure Resort in Oak Hill organiseert dit jaar het 3e Ramp It Up! Festival. Tijdens dit festival ervaar je originele en traditionele rampgerechten en leer je meer over de geschiedenis van ramps. Op het menu staat onder andere Ramp Pizza, Ramp O’roni Rolls, Ramp Quiche en Ramp Meatloaf.

Artistieke festivals in South Carolina

Zit op de eerste rij bij een modeshow, probeer Frogmore stew of beleef een klassiek ballet tijdens een van de vele festivals die de staat South Carolina te bieden heeft. Op deze manier leer je de mensen, de cultuur en het eten het beste kennen.

Een van de grootste festivals in South Carolina is de Artisphere waar 100 artiesten langs komen om hun meesterwerken te laten zien van abstracte schilderijen en foto’s tot 3D sculpturen. Verder is er livemuziek en wordt er vele artistieke voorstellingen gehouden.

In mei is er elk jaar het Spoleto Festival waar er 17 dagen en nachten lang meer dan 140 voorstellingen worden gehouden in de theaters, kerken en open buiten plaatsen van Charleston. In september wordt er hier het MOJA Arts Festival gevierd dat een viering is van de Afro-Amerikaans en Caribische kunst. Naast livemuziek wordt er veel gedanst en zijn er ook educatieve workshops waar je aan mee kan doen.

The Music Pathways in Tennessee

De Tennessee Music Pathways bevatten meerdere routes die samen meer dan 1200 mijl bestrijken en die door heel de staat Tennessee loopt. Deze routes brengen je langs allerlei plekken en plaatsen die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de muziek. Zo heb je routes die op genre gefocust zijn, zoals blues, country, soul of rock-‘n-roll, of routes die gefocust zijn op specifieke muziek iconen. Deze routes brengt je langs bezienswaardigheden zoals musea, studio’s of artistieke muurschilderingen. Maar ook belangrijke locaties van artiesten zoals geboorte plaatsen, rustplaatsen, en kerken of plekken waar de eerste optredens of opnames zijn gehouden of gemaakt.

Je zult ontdekken dat nergens anders ter wereld meer liedjes zijn geschreven, opgenomen en gespeeld dan in Tennessee.

Het Mardi Gras festival in Alabama

Wist je dat het eerste Mardi Gras festival gevierd was in Mobile in 1703? Dit is nu een meer dan 300 jaar oude traditie! 40 dagen lang zijn er extravagante praalwagens, fantastische kostuums en fanfares te bewonderen die langs verschillende routes door de stad Mobile voorbij komen. Als je goed oplet vang je misschien een van de vele schatten die van de wagen gegooid worden. De beste plek om de praalwagens te bekijken, en wat leuks te vangen, is op Government Street tussen S. Franklin Street en S. Washington Avenue.

Verder kun je in Mobile ook het Mardi Gras Museum bezoeken vol met carnaval artefacten, genieten van een stukje King Cake of een lekkere portie verse vis van de dag nuttigen.