Audi R8, het vijfde bandlid van GOOSE

Ronkende elektrorock, zo kan je het nieuwe nummer ‘Circles’ van GOOSE wel omschrijven. De bandleden trokken de studio in met een Audi R8 Coupé V10 plus en ontdekten hoeveel muzikaal talent er in een sportwagenmotor schuilt. GOOSE en Audi brengen het nummer in beperkte oplage uit op vinyl. De bijhorende clip laat zien hoe rauwe toeren per minuut plots elektronische beats per minuut worden…

Een sportwagen laten meespelen op een tune? Als Belgische band schuwt GOOSE geen uitdaging. Lead Vocalist Mickael Karkousse: “Er bestaan genoeg video’s waarin een auto rijdt in een berglandschap of op een circuit. We proberen graag nieuwe dingen uit en houden ervan om grenzen te verleggen. Ik denk dat daar ons raakvlak met Audi ligt. De uitdaging was allesbehalve evident maar met de hulp van de technici zijn we erin geslaagd om de Audi R8 te doen zingen. Het nummer houdt het midden tussen een optreden en een kunstinstallatie waarin we elkaar uitdagen en uiteindelijk tot een mooi samenspel komen. Ja, we hebben er een vijfde bandlid bij, eentje dat kan excelleren in accelereren (lacht).”

De opnames van de motor vonden plaats in een geïsoleerde omgeving. Op het ritme van het nummer werd het gaspedaal iets harder ingeduwd of net losgelaten. Met een uniek artistiek effect tot gevolg, eigentijds geïntegreerd in de elektrorock van GOOSE. Naast de klankopnames werden er ook beeldopnames gemaakt.

Sofie Luyckx, PR Manager bij Audi: “Naarmate de video vordert, merk je duidelijk dat de twee elementen samenkomen: de band en de auto. Leuk om te zien hoe GOOSE onze Audi R8 op een voetstuk plaatst en, naast hen, een plek op het podium geeft.”

De performance werd rechtstreeks opgenomen op vinyl en wordt in beperkte oplage uitgebracht. Via sociale media kan je ‘Circles’ beluisteren en de video bekijken: http://bit.ly/GOOSEvsAUDI