Duik in de koffer met Black Box Revelation

Tijdens de tour van Black Box Revelation met Seasick Steve, snuisterde Red Bull Music door de koffers vol instrumenten en materiaal van het gritty rock ’n rollduo. Floorboards vol pedalen dus, aangevuld met hun geliefkoosde vintage versterkers, meters kabel en perfect afgestelde drums. “Zoeken naar het perfecte geluid is de enige manier om een eigen sound te creëren,” zeggen Jan Paternoster en Dries Van Dijck.

Na GOOSE, neemt de vijfdelige docuserie GEAR de power en sound van Black Box Revelation onder de loep. Daarna volgen nog episodes met ondermeer Triggerfinger en Channel Zero. “We kozen voor vijf Belgische bands met een unieke sound,” klinkt het bij Red Bull. “Black Box Revelation is daarvan een prachtvoorbeeld. Jan en Dries spelen met gemak een zaal plat, dus wij willen maar wat graag weten hoe ze dat doen. Welke instrumenten gebruiken ze? In combinatie met welke versterkers? En waarom net die pedalen? En die cymbalen? Een docu voor echte gearheads dus, maar ook voor alle andere muziekliefhebbers.”

Black Box Revelation

“De meest perfecte sound is er een die totaal niet perfect is,” beginnen Jan en Dries hun aflevering van GEAR. “En met die instelling vind je de meest unieke klanken, de sleutel tot je eigen sound.” Red Bull volgde Black Box Revelation voor hun show in Paradiso in Amsterdam, met een intieme kijk op hun gear tussen het uitladen en soundchecken door. Het geheim van hun sound ontdek je op www.redbull.be/BBR.