Durbuy Nature Sessions 2022

Beeld je in: het is hartje zomer. Je zit aan de oevers van de Ourthe in hartje Ardennen. De zon staat hoog aan de hemel en je zoekt de koelte op onder een schaduwrijk bladerdak. Op je hoofd: een draadloze koptelefoon. In je oren: heerlijke live muziek. Voor je neus: Belgisch, opkomend talent op de rand van hun grote doorbraak. Hallo: ‘Durbuy Nature Sessions’. Op een boogscheut van het oude centrum van Durbuy, vind je Durbuy Music. Een professionele en moderne muziekstudio in een omgebouwde seventies-villa. Tijdens de zomermaanden worden er elke zondagnamiddag intieme livesessies in de natuur georganiseerd. Als toeschouwer geniet je dan van de live muziek van jonge, Belgische artiesten. Dat doe je trouwens mét een draadloze koptelefoon – zo worden de bevers en andere dieren in de buurt niet gestoord. Tickets voor de ‘Durbuy Nature Sessions’ kosten tien euro en koop je via www.durbuymusic.com

Durbuy Music is een inspirerende plek waar zowel gevestigde waarden als opkomend talent terecht kan om te repeteren of nieuwe muziek te schrijven, te producen en op te nemen. Artiesten als pakweg Henri PFR, Ykons, Emma Bale, Hollow Coves, Metejoor, Luka Cruysberghs, Arbeid Adelt! en Camille Dhont namen al nummers op in de studio. Het zijn de jonge en ambitieuze Manou Maerten en Domien Cnockaert, beide alumni aan het conservatorium Gent met een masterdiploma muziekproductie op zak, die middenin een lockdown beslisten hun droom na te jagen en een muziekstudio te bouwen in het midden van de natuur.

Onder de naam ‘Nature Sessions’ geven Manou en Domien opkomende artiesten op de rand van hun grote doorbraak een podium in een idyllisch landschap. Tijdens de zomermaanden kan je er elke zondagnamiddag een unieke muzikale ervaring bijwonen. Toeschouwers genieten van intieme livesessies van Belgische artiesten als Leo Nocta, Polar Youth, STACE en Ana Diaz terwijl ze worden ondergedompeld in de magische en natuurlijke omgeving van de Durbuy Music Studio. Elk optreden wordt afgesloten met een dj-set.

Om van de sessies te genieten, ontvangen gasten een draadloze koptelefoon. Kwestie van de oren van bevers uit de buurt geen pijn doen of dieren te verjagen met decibels. Tickets zijn trouwens gelimiteerd: per sessie zijn er 60 kaartjes verkrijgbaar.

De volledige line-up van de Nature Sessions:

Zondag 10 juli: Leo Nocta + Olvo
Zondag 17 juli: Coline et Toitoine + Gregor Potter
Zondag 24 juli: Charlotte + Polar Youth
Zondag 31 juli: Ana Diaz + Leomind
Zondag 7 augustus: Tyana P + Loulou Players
Zondag 14 augustus: STACE + Séa (curated by Dansende Beren)
Zondag 21 augustus: Halehan + Mondingo
Zondag 28 augustus: Condore + ChrisUptown x Gxldenboy