Justin Bieber meest gestreamd in 2021

Als 2020 het jaar was waarin de wereld op zijn kop stond, dan is 2021 het jaar waarin we het gewoon waren om de zaken ondersteboven te zien. Spotify onthult zijn jaarlijkse 2021 Wrapped campagne en gepersonaliseerde gebruikerservaring, een eerbetoon aan the new normals. Justin Bieber is in België nog steeds heer en meester. België’s meest gestreamde nummer van 2021? Blijkbaar stond ‘Montero (Call Me By Your Name)’ van Lil Nas X hier non-stop op repeat! Olivia Rodrigo’s ‘SOUR’ is, net als in de rest van de wereld, het meest gestreamde album van het jaar.

Dit jaar hebben we afstand gedaan van ‘normaal’ en omarmd wat ons uniek maakt: wat normaal is, is waar je naar luistert -én hoe je dit ook beluistert. Spotify’s Wrapped-campagne en gepersonaliseerde gebruikerservaring vieren hoe wij hebben geluisterd in 2021 en welke makers bijgedragen hebben aan de soundtrack van ons jaar!

Justin Bieber forever: zijn status als music royalty wordt nog maar eens bevestigd met de titel van meest gestreamde artiest van 2021 in België (hij neemt zo de teugels over van The Weeknd, die vorig jaar op de eerste plaats stond). Dua Lipa landt op de tweede plaats, respectievelijk gevolgd door The Weeknd, Ed Sheeran en onze eigen Damso op plaats vijf. De Belgische rapper is ook gekroond tot Frankrijks vierde meest gestreamde artiest van 2021! Met andere vrouwelijke artiesten als Ariana Grande, Olivia Rodrigo en Billie Eilish die ook schitteren in onze lijst, is België een van de weinige Europese landen met zoveel vrouwelijke artiesten in de top vijftien van meest gestreamde artiesten van 2021. Naast Damso, staan ook Lost Frequencies en Angèle (wiens album Brol La Suite in de Belgische top 20 van meest beluisterde albums staat!) in de top 50 van meest gestreamde artiesten in België in 2021.

Wanneer we inzoomen op de meest succesvolle nummers, zien we dat ‘Montero (Call Me By Your Name)’ van Lil Nas X dé soundtrack van België was het afgelopen jaar. Olivia Rodrigo’s ‘drivers license’ haalt het podium als tweede meest gestreamde track in België van 2021 (haar ‘good 4 u’ schittert ook op de vierde plaats!), gevolgd door Riton’s ‘Friday (feat. Mufasa & Hyperman) – Dopamine Re-Edit’ op de derde plaats. De Nederlandse Tiësto vervolledigt de top vijf van Belgische tracks met ‘The Business’. Petje af voor het lokaal talent in onze top 50: Metejoor’s 1 op Een Miljoen, Vuurwerk van opkomend talent Camille en een dubbele vermelding voor, hoe kan het ook anders, een van België’s meest iconische DJ’s Lost Frequencies met zijn tracks Rise & Where Are You Now!

In 2021 luisterden we naar meer dan alleen maar muziek in België: de volksjury werd verkozen tot meest beluisterde podcast in België, met Nerdland maandoverzicht wetenschap en technologie op de tweede plaats. Alex Agnew’s WELCOME TO THE AA eindigt op de derde plaats.

En wereldwijd?

Bad Bunny blijft de ultieme sterkhouder en is, net als in 2020, de meest gestreamde artiest wereldwijd. Hij krijgt gezelschap van Taylor Swift (tweede plaats), BTS (derde plaats), Drake (vierde plaats) en Justin Bieber (op vijf). Olivia Rodrigo’s ‘drivers license’ was in 2021 het meest beluisterde nummer wereldwijd, respectievelijk gevolgd door ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’ van Lil Nas X en ‘STAY (met Justin Bieber)’ van The Kid LAROI. Net als in België, heeft Olivia Rodrigo’s ‘SOUR’ de harten van de wereld veroverd, wat wordt beloond met de titel van het meest gestreamde album van het jaar.